Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Torsdagslistan – sommar!

Igår var det första dagen på sommaren 2016 och då passar det att köra en sommarlista som veckans torsdagslista.

Mina planer för sommaren 

Min sommar har jag delat upp i två delar. Före bebis och efter bebis. I juni har vi inplanerade fester, bröllop och annat skoj varje helg. Min mamma har 60-årsfest, Sebs kusin gifter sig, vi ska fira midsommar på något sätt och sista dagarna i juni har vi Sebs pappas härliga hus på Tallholmen i Skärgården. Från och med juli har vi bestämt oss för att inte planera någonting. Det vanligaste är att bebisarna kommer mellan tre veckor innan och två veckor efter BF så därför får juli vara helt oplanerad.

Mitt bästa sommarställe

Jag älskar att vara i Sverige på sommaren och varje sommar är det två ställen jag alltid besöker. Jönköping och Tallholmen. Jag vill alltid ha ett par veckor i Jönköping i mammas härliga hus med stora altaner och är det fint väder finns det inget bättre än att åka ut i skärgården. Eftersom Sebs pappas hus ligger på en ö finns det inte så mycket annat att göra än att umgås, kolla på serier på datorn, bada i poolen och grilla på kvällarna. Väldigt avkopplande!

Till Tallhollmen tar man sig med buss, båt eller bil till Vaxholm. I en liten hamn tio minuters promenad från stora hamnen i Vaxholm har Sebs pappa sin båt och med den tar det inte ens fem minuter till lill ön Tallholmen.

Jag å Sebbe 2

Här badar jag helst

Där det är varmt vilket det ju aldrig är i Sverige förrän i augusti. Så jag får säga poolen på Tallholmen. Husen du ser på andra sidan vattnet är Vaxholm.

IMG_2112

Hur länge jag ska vara ledig

Från och med juli kommer jag att ta helledigt från jobbet i två månader. Det blir min hellediga mammaledighet för i höst kommer jag och Seb att dela lika. Att jag tar ledigt från jobbet innebär ju inte att jag kommer vara ledig. Tvärtom tar jag mig an en ny uppgift där jag är supernybörjare.

Vad jag ser mest fram emot

Att bli mamma. Såklart! Nu är det bara cirka sex veckor kvar och vi har börjat längta galet mycket efter honom. Konstigt hur man kan längta efter någon man aldrig har träffat. Jag längtar också efter att bli av med mina foglossningar så jag kan börja röra mig normalt igen.

Vad jag kommer att köpa inför sommaren

Jag kan inte komma på någonting speciellt jag ska köpa. Födelsedagspresent till Seb som fyller år 8 juli. Förra sommaren överraskade jag honom med en helg i Skåne. Vi flög ner till Sturup och bodde en natt på Ystad Saltsjöbad innan vi tog pågatåget in till Malmö och checkade in på Clarion Malmö Live. En av de mysigaste helgerna på hela förra sommaren! Det var jättedåligt väder i Ystad men vi hängde i de varma källorna och drack bubbel i regnet.

IMG_7747

I Malmö hade vi kanonväder och vi fick ett underbart hrönrum med utsikt ända till Köpenhamn. Vi gick ut på kvällen och tog oss en riktig kalasfylla tillsammans med vänner som bor där nere. Kom hem i gryningen och kände oss som tonåringar.

IMG_7766

Vad jag lyssnar helst på i sommar

Det lär bli en del Håkan Hellström precis som varje sommar. Håkan och sol är en väldigt bra kombo!

Favorit sommardoft

När jag träffade Emma Wiklund för att spela in Livshjulet – återblicken fick jag med mig hennes nya doft Barrow Street hem och den kommer jag att använda i sommar. Doften släpps på Kicks 28 juli men när jag träffade Emma i måndags fick jag med mig en flaska. Hennes första doft Rue de Varenne använde jag sommaren för tre år sedan, samma sommar som jag startade igång Livshjulet. Så den förknippar jag med podcasten.

IMG_2579

Hur jag kommer att minnas sommar 2016 i höst 

Jag hoppas att jag kommer minnas den som den bästa någonsin. Jag ska bli mamma för första gången – hur kan det inte bli en minnesvärd sommar?