Anna Hegestrand

Fullärd förälder!

Ännu en regnig dag men det gör inte så mycket eftersom vi har suttit instängda på föräldrakurs på MVC hela dagen. Nu är jag fullärd, kommer vara världens coolaste förstföderska och ammande småbarnsmamma. Vi säger så tycker jag. Det är i alla fall mysigt att få gå den här lilla utbildningen tillsammans med Seb och också träffa andra par och blivande mammor, i samma situation som vi. Idag på kursen var det fyra par som hade samma BF, tack och lov en vecka senare än oss. Man fattar hur belastningen kommer se ut på förlossningsklinikerna.

Jag har fortfarande svinont i mitt vänsterben och höft men idag fick jag en remiss till läkare på måndag och i värsta fall får hen sjukskriva mig. Deltid kan jag gå med på men har absolut inte tid att försvinna från jobbet helt än. Jag har nio avsnitt av Livshjulet att spela in som ska täcka hela sommaren. Jag planerar ju att vara ledig i juli och augusti men Livshjulet kommer ändå att rulla på varannan vecka under de här månaderna. I juni varje vecka.

Så vad fick vi lära oss idag? Hela förmiddagen handlade om förlossningen och alla tankar i samband med denna. Eftermiddagen handlade om första tiden efter förlossningen och framför allt om amning. Vi fick se en förlossningsfilm och en film om amning. En hel vetenskap! Imorgon fortsätter kunskapsorgien med Babygruppens profylax. Tre timmar imorgon och tre på söndag. Innan profylaxen imorgon ska jag träffa Jessica Andersson för lördagspodcastinspelning på Expressen. Det är ett bollande med babyförberedelser, vanliga jobbet och krämpor som gör att jag måste åka taxi överallt.

Hoppas du får en fin helg!

I övrigt vill jag också säga att jag har haft världens tur med min barnmorska Lena på Ekens barnmorskor. Hon är underbar! Hon har jobbat i 39 år och den erfarenheten är guld värd för mig just nu. Idag höll hon dock på att skrämma livet ur mig och lillkillen när hon smög upp bakom mig när Seb skulle bloggdokumentera mig på Rosenlunds vårdcentral efter kursen.

IMG_2542