Anna Hegestrand

Ofrivillig gräsänka

Fem veckor i rad ska Seb jobba i Helsingfors onsdagar och torsdagar vilket innebär att jag är gräsänka i två dagar och en natt varje vecka. Inte helt smärtfritt just nu när jag är känsligare och i större behov av att sova tätt tätt ihop än någonsin. Lägg till att jag sitter fast hemma nu också eftersom mitt onda vänsterben och höft hindrar mig från att gå snabbare än en riktigt gammal människa. Det har fortfarande inte blivit bättre så imorgon blir det att ta taxi till sjukgymnasten.

Jag vet flera av mina kompisar som tycker det är härligt att få en kväll hemma själv. Inte jag! Jag vill ha honom här. Hellre att han sitter och väntar på mig som i höstas då jag for och flög till Maldiverna, Mauritius och Dubai. Jag har vant mig vid att inte vara ensam hemma och sova ensam i lägenheten. Det är så sjukt för innan jag träffade Seb älskade jag mina ensamma kvällar.

Den här kvällen har jag i alla fall gjort något vettigt av. Jag haltade bort och körde 75 minuter gravidyoga på Yoga Shakti vilket var himmel för min onda höft. Att stretcha och få musklerna att slappna av och släppa taget om den stackars nerven är det bästa jag kan göra just nu.

Skärmavbild 2016-05-25 kl. 21.46.13

På vägen hem handlade jag med mig ingredienser till en god kycklingsallad och hade telefonmöte med en av mina redaktörer på Expressen. Resten av kvällen har jag jobbat flitigt och fått gjort allt jag planerat. Långlunchar man i tre timmar med sina mammalediga kompisar på dagen får man jobba på kvällen istället. Älskar mitt flexibla jobb som tillåter utsvävningar under ansvar!