Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Vagnen är här!

Mitt i allt hemmapyssel fick vi vår nya vagn och vårt babyskydd i fredags. De senaste veckorna har jag varit lite stressad eftersom vi ju hade bestämt oss för en Emmaljunga Viking och Emmljungafabriken stänger produktionen en månad på sommaren. Alla affärer vi var och tittade i sa att vi måste beställa nu nu nu. Så låg vi en kväll och surfade runt efter babyskyd. Vi har ju ingen egen bil men vi vill ändå ha för taxi, om vi hyr bil eller åker med någon annan. Maxi-Cosi-skyddet blev utsett till ”bäst i test” 2015 och och typ alla våra vänner har det så det var ett ganska enkelt val.

IMG_2316

Om mindre än tre månader får min äldsta kompis, nalle (han heter så) som jag fick när jag var en dag gammal, göra plats åt lillkillen. Om 84 dagar enligt beräknad BF. Jag har i och för sig en känsla av att han kan komma tidigare än så. Jag vet att det låter kaxigt och att jag lika väl kan få betala för det med två veckor över tiden MEN det är min känsla. Precis som jag kände på mig att lillkillen var en han och inte en hon trots att alla andra var övertygade om motsatsen. 🙂

IMG_2327

Nu till det roliga. Jag får ofta höra att jag kan vara ganska fyrkantig. Är någonting bestämt så är det bestämt. Att ändra om planer i sista minuten kan skapa ångest hos mig. Inre kaos måste ha yttre ordning. Ytterligare ett bevis på att den här graviditeten har skapat mindre inre kaos i mig är att jag helt svängde om gällande val av vagn. När jag och Seb surfade runt efter babyskyddet hittade vi även Maxi-Cosis vagn Stella som är lika liten som Emmaljunga, vilket är ett krav för att få in vagnen genom vår ytterport. På Babyland har de just nu ett paketpris med både vagn och babyskydd som fick smålänningen i mig att jubla. Och fri frakt 😉  Vagnen har dessutom terränghjul vilket också kan vara bra med tanke på att vi har kullerstensgata utanför porten.

Dagen efter vi la beställningen fick vi hem alltihop och det första jag gjorde var 1. köra den genom porten och 2. köra den på kullerstensgatan. Den gled smidigt genom porten och hjulen funkade fint vilket innebär att barnvagnsstressen nu officiellt är över!

Var vi tråkiga som valde svart vagn? Vi tänker att den matchar allt, funkar alla årstider och att vi kan pimpa med bäddningen och söta filtar. Skötväskan är heller inte inhandlad så den får kanske bli lite mer färgglad.

IMG_2349

Sjukt ovant!

IMG_2350