Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Dags att sakta ner!

Idag är det på dagen exakt tre månader till BF! Den senaste veckan har jag haft ganska mycket sammandragningar, vilket inte är farligt men ett tydligt tecken på att jag bör sänka tempot lite. Igår morse när jag vaknade var magen hård som en basketboll. Det gör inte ont men är ändå lite obehagligt.

Jag tycker själv att jag har saktat ner en del ända sedan jag blev gravid. Fram till vecka 13 hade jag inget val eftersom jag var så sinnessjukt trött, precis som nu de senaste veckorna då järnbristen har dödat min energi. Det är frustrerande att inte ha lika mycket ork som vanligt samtidigt som det är lite härligt att kunna skylla sin ”lathet” på graviditeten. Jag bygger för fan en människa i min kropp  24 timmar om dygnet så lat är väl inte rätt ord kanske…

Jag kickar igång den här veckan med att jobba hemifrån idag. Har precis haft en telefonintervju med Brita Zackari, som snart blir aktuell på svt med sitt program ”Grym Kemi”. Brita blev ju mamma åt en liten dotter för en månad sedan och lika länge som intervjun pågick lika länge förlossningspeppade hon mig. Britas blogg har varit en liten snuttefilt genom graviditeten och att få höra henne berätta om sin upplevelse av förlossningen boostade verkligen. Så tråkigt att man mest lyfter fram skräckhistorier annars.

Nu ska jag ut och ta en lång lunchpromenad i solen. Tre månader kvar till mitt livs maraton och då ska jag vara stark – både fysiskt och mentalt. Massor av uppladdning och pepp men i lugnt tempo utan stress.

IMG_2284