Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Magen vecka 18

I morse tog vi tåget hem från Dalarna men för mig blir det bara ett dygn hemma. Imorgon drar jag ner till Jönköping en vända till. På fredag landar mamma och hennes sambo från Nya Zeeland där de har varit och haft det härligt i tre veckor och jag är transfer från Landvetter. Innan dess ska jag hem till en kvinna som bor i trakterna och göra ett reportage. Hon har 1,3 miljoner följare på Instagram och ger Leila Lindholm ordentlig konkurrens i kampen om att vara Sveriges bakdrottning. Mer än så säger jag inte…

Jag lovade ju en bild på magen igår så här kommer den. Nu har halva vecka 18 gått och om nio dagar är det rutinultraljud. Jag mår bra men den där extrema piggheten i trimester 2 som alla snackar om har fortfarande inte kickat in. Mina cravings har avtagit och även aptiten lite. Jag tror att jag kan äta lika mycket som för några veckor sedan och sedan sitter jag där proppmätt och illamående. Magen börjar vara lite i vägen. I natt vaknade jag av att en av Anna och Jonatans sju kilo tunga katter hade hoppat upp och lagt sig på min mage och det var inte jättebekvämt. Hade dock inte hjärta att slänga ut det kurrande kramgoset och till slut somnade jag om.

Nu längtar jag efter att få känna den lilla där inne. Mellan vecka 17 och 20 brukar man känna de första fosterrörelserna. Mina vänner som har varit gravida beskriver det som antingen en liten fisk som snärtar i vatten eller en fjäril som slår med sina vingar.

IMG_1645