Anna Hegestrand

Datorerna gör oss fula!

Sitter du mycket framför datorn? Jag tänker att det finns en hel del trötta ryggslut, framåtroterade axlar, gamnackar och fnösketorra ansikten här inne… Jag stämmer in på alltihop och verkar dessutom ha fått för svaga linser sist jag provade ut så ofta kommer jag på mig själv med att försöka krypa in i skärmen.

Med åren, jag är faktiskt tillräckligt gammal för att kunna säga så, börjar jag tänka mer och mer på hur illa min kropp far av att sitta framför datorn. Tidigare har jag suttit och jobbat på en köksstol, nu har jag i alla fal en mer ergonomisk kontorsstol. Men jag märker hur jag blir allt stelare. Riktigt rädd blir jag när jag redan nu ( jag går in i vecka 18 i dag) känner trötthet i svanken och att det strålar ner i ena benet. Tar du en fem minuter lång bensträckare varje timme som du ju ska? Hur ofta lägger du en strech innan du går hem från jobbet efter en hel dag framför datorn?

Inte nog med att kroppen tar stryk. Med tanke på hur mycket tid jag tillbringar framför min dator, på jobbet och privat, lär jag se ut som ett russin innan jag fyller 40. Jag har från början jättekänslig och fuktfattig hy och alla timmar framför datorn gör det inte bättre. Om jag är sålig på att resa mig en gång i timmen och strecha så är jag i alla fall bra på att missbruka ansiktsvatten. Särskilt nu på vintern!

Just nu använder jag ett från Body Shops Vitamin E-serie, som luktar jättegott.

IMG_1594 (1)