Anna Hegestrand

Garderoben!

Hoppas du har en fin helg och sovit gott! Här hemma släckte vi lampan innan elva igår och sov till strax innan nio. Bäst att passa på och sova nu för om ett halvår lär det bli annorlunda. Jag som är så beroende av min sömn, hur ska det går? Seb säger att det han är mest orolig över är hur jag ska funka på sömnbrist. Han har till och med sagt att han hellre tar alla nätter så länge jag får sova och är en glad människa på dagarna. Deal!

På måndag ska jag medverka i en ny podcast som går ut på att erfarna podcastprofiler tipsar om sin favoritpodd. Jag säger såklart inte vilken jag ska tipsa om men lovar att hojta när avsnittet sänds så får du veta. Kanske kan du gissa?

Två poddar jag gillar jättemycket är dels En Economistas Podcast med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. Jag har säkert hört varje avsnitt två tre gånger. Jag tycker de gör ett jättebra jobb med att lära ut privatekonomi på ett lättsamt och underhållande sätt. Mitt nyaste poddtillskott är Säker Stil med Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret. Särskilt nu när det är kallt och regnigt ute är det kul att få inspiration och pepp om hur man kan tänka gällande sin stil och framtoning. Det säger ju så mycket om en person och är viktigt både socialt och på arbetet. First impression last!

Efter att ha lyssnat på avsnittet Shoppa smart med Isabella och Pingis fick jag ett utrensningsryck igår morse. Kanske påverkas jag av att Seb har fått en sprillans ny stor garderob att organisera sin kläder i från scratch. Nu har jag tio gånger så mycket kläder och skor som honom så när vi renoverade kom vi överens om att jag skulle få hela den platsbyggda tre meter långa garderoben i sovrummet. Det är lyxigt utrymme om man bor i innerstan i Stockholm!

I Shoppa smart-avsnittet pratar de en hel del om det här med att bygga upp en bra basgarderob.Jag lyssnade på avsnittet första gången för några år sedan och sedan dess har jag tänkt mer kvalitet än kvantitet. Jag lägger hellre lite mer pengar på vissa saker än att springa och småshoppa på H&M varje vecka. Särskilt skor, ytterkläder och VÄSKOR får kosta! Att ta hand om sina grejer gör också väldigt mycket. Kemtvätta vinterjackor en gång om året, gå till skomakaren med skorna osv… Jag har inte köpt en ordentlig vinterjacka på åtta år, min Fjällräven Parkas och Canada Goose funkar fortfarande när det är som kallast.

Nu när magen (och resten av jag) kommer att växa under hela våren känns det inte heller så kul att shoppa. Det känns roligare att lägga pengar på att fixa i lägenheten, så småningom köpa barngrejer och fylla på sparkontot inför mammaledigheten – som i och för sig inte kommer bli jättelång om jag känner mig själv rätt. Men jag vill inte känna pengastress och behöva gå tillbaka och jobba av den anledningen.

Tänker du smart kring din garderob eller shoppar du planlöst? För att kombinera Economista-podden med Säker Stil-podden så blir det ju enklare att shoppa snart om du vet vad du har för stil. Hur många gånger har man inte köpt plagg man tänker kommer bli asläckra på men sen känner man sig bara så obekväm.

Mina senaste superköp vet jag kommer hänga med i många år. RM Williams boots i brunt läder och en svart klassisk kavaj från Busnel.


Sen är man ju människa också och jag är som bekant svag för designerväskor. Däremot har jag aldrig köpt en svindyr väska till fullpris. Eftersom en designerväska inte är något jag bara MÅSTE ha så stressar jag heller inte. MEN ser jag ett klipp har jag svårt att stå emot. Som för några veckor sedan då jag och Seb hade varit ute och promenerat på Djurgården en lördag och gled in på Nathalie Schuterman när det var 70 procent. Jag har ju kollat på en Balenciaga så länge och nu blev den äntligen min. Superbra andrahandsvärde och i modell större så jag kan ha den som skötväska sen. 😉