Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Afternoon Tea i Burj Al Arab

God morgon!

Så var man hemma i Stockholm igen. Planet gick klockan 05.00 svensk tid igår morse så jag somnade som ett litet barn igår kväll. Orkade i princip bara packat upp, styra upp lite brådskande jobb och äta en mindre glamourös blodpuddingmiddag. Älskar blodpudding och jag älskar kontrasterna. I förrgår kväll satt jag ute i kort klänning i på Waldorf Astorias restaurang Lao och åt fantastisk asiatisk fusion och igår kväll blodpudding i myskläder och fårskinnstofflor.

Strax efter att jag kom hem igår blommade det ut myggbett över hela mina ben. Myr- eller spindelbetten från Mauritius har lagt sig efter envist smörjande med antihistaminkräm. Nu har jag nio nya stora blaffor, två centimeter i diameter, som kliar så in i helvete. Har varit vaken flera gånger i natt och till slut får man panik. Jag antar att myggbetten är från sista kvällen i Dubai men att de blommade ut 12 timmar senare. Kan det funka så tror du? Jag vet att jag är överkänslig mot myggor men så här illa har det aldrig varit. De andra som var med på resan har inte fått ett enda bett och jag trodde inte ens att det fanns speciellt mycket mygg i en ökenstad som Dubai… Tänk på det om du är allergisk och åker dit – myggspray!

Sista dagen i Dubai besökte vi det lyxigaste hotell Burj Al Arab. Vi fick träffa en svensk tjej som heter Nina, som jobbar med pr för hotellet. Nina har pluggat tre år i Dubai och har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige. Tror jag det när man landar ett sådant drömjobb. Jag hade såklart många frågor om livet i Dubai och Nina berättade att alla fördomar är så överdrivna. Hon lever ett helt vanligt liv där men respekterar såklart kulturen. Hon slog hål på många av mina föreställningar, som att kvinnor bara får bada på vissa stränder vissa dagar och så vidare. ja om du är lokal kvinna. Är du inflyttad behöver du inte tänka på sådana regler. Du får bada alla dagar i veckan, i bikini! Det är tydligen väldigt mycket svenskar i Dubai.

Nina visade oss runt i hotellet. Vi såg fisk- och skaldjursrestaurangen med det stora akvariet längst ner, deras überlyxiga spa, skybaren och en av de lite mindre sviterna. Med mindre menar jag som du förstår inte liten. Sviten måste ha varit över 150 kvadrat fördelad på två våningar. Ska jag beskriva allt vi såg med ett ord är det rätta ÖVERDÅDIGT. ALLT i Burj Al Arab är överdådigt! Vår skandinaviska minimalism går inte hem i Dubai överhuvudtaget. Särskilt inte på lyxhotellen!

Varje dag klockan 12.00 och 15.00 kan du äta afternoon tea och även här är överdådig ett passande ord. Lite längre ner ser du menyn med allt gott vi fick in. Allt serverades och presenterades väldigt tjusigt. Jag har tidigare trott att Burj Al Arab är väldigt bevakat och att du endast kommer in dit om du har en svindyr övernattningsreservation men Nina förklarade att det bara är ryktet. Så länge du har en bordsreservation eller mailar in och säger att du till exempel ska ta en drink i skybaren är du varmt välkommen. Men ta inte flip flopsen 😉

IMG_0995

IMG_0990

IMG_1003

Måltiden avslutades med franska små bakverk.

IMG_8562