Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Touchdown Dubai!

Klockan är strax efter fyra här i Dubai. Vi landade sent igår kväll och åkte raka vägen till vårt hotell Waldorf Astoria Palm Jumeirah. Jag vet inte hur mycket du känner till Dubai men hotellet ligger ute på den runda ringen som omringar den stora palmen mitt ute i vattnet där det mest kända hotellet förmodligen är Atlantis The Palm. Sist vi var i Dubai fick jag gå upp och titta i den stora sviten på Atlantis. 360 000 kronor natten! Idag fick jag veta att det är Dubais näst största hotellsvit och att vårt hotell har den största. Måste kolla upp vad den kostar.

Flygresan mellan Mauritius och Dubai är sex och en halv timma så det är perfekt att göra en touchdown här i några dagar innan vi flygen hem till Stockholm igen. Eftersom jag har varit här flera gånger det här året nu börjar jag få lite grepp om staden vilket är kul. De första gångerna är alla intryck så överväldigande och man har ingen koll på vart man skjutsas eller hur saker och ting funkar. Nu har jag LITE koll.

Idag har vi promenerat runt i soukerna i gamla stan i stadsdelen Deira. Mina favoriter är kryddsoukerna men du kan göra billiga klipp på både kashmir och guld. Pruta ner till hälften av priset. Endast två av soukerna har fixed prices. Vi åt lunch på Shejk Mohammads Centre for Cultural Understandin där en kvinna berättade om allt från hur det funkar med kläderna, varför kvinnorna täcker sig och om månggifte. På något sätt kan jag tycka att polygami är precis vad vi ägnar oss åt i Sverige eftersom alla är otrogna till höger och vänster. Det kanske är bättre att vara ärlig med att man inte har förmågan att vara monogam?

Nu har de andra åkt ut för att rida i öknen. Jag har fortfarande väldiga problem med mina fötter efter att de blev föda åt myror eller spindlar på Mauritius. Jag träffade en läkare och fick både krämer och antibiotika men det känns inte som om det hjälper. När jag landar i Stockholm får taxin skjutsa mig till en vårdcentral!

Ikväll ska vi äta middag på Qbara som ska vara en riktig hit. Maten i Dubai (förutom det heta klimatet) är det jag gillar allra bäst!

Utsikten från vårt fina hotellrum på Waldorf är galen. Då bor vi på andra våningen så du kan tänka dig hur långt man ser från de andra våningarna.

IMG_0901

IMG_0900

Idag körde jag korsförhör med mannen som försökte sälja kryddor till mig. Han kunde varenda krydda på svenska! ”Yes madam, this is saffran, you use for lussebulle, köttbulle and pepparkaka”. 🙂

IMG_0913

IMG_0916