Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Le Prince Maurice

God morgon!

Hoppas du har sovit gott! Jag började dagen med en timmes morgonyoga innan frukost. Underbart sätt att väcka kroppen och jag har en ambition om att börja yoga igen när jag kommer hem. Runt Mariatorget där jag bor finns flera bra yogacenter och kombinationen, stretch, fysisk utmaning och att komma ner i varv lockar mig otroligt just nu. Jag är så stel!

Om en stund ska vi bege oss mot flyget för vidare resa till Dubai. Det tar cirka en timma med transfer från hotellet till flygplatsen. Hade gärna stannat här några nätter till och känner sådär inför att sätta mig på ett sju timmar långt flyg! 😉

Vi har bott sex nätter på Belle Mare Plage och Le Prince Maurice som är två av Maurituis lyxigaste hotell så givetvis har jag underbar bild av ön. Det finns billigare hotell här också men jag pratade med några av de andra gästerna på hotellet som sa att om du ska resa hit är det bättre att spara lite extra och bo riktigt bra. Standarden varierar väldigt mycket och åker du till en paradisö vill du såklart ha paradisstranden och inte någon liten undangömd skitstrand som vissa hotell tydligen har.

För mig är boendet väldigt viktigt när jag reser. Jag har absolut ingenting emot att flyga med lågbudgetföretag men är jag på semester vill jag kunna ha det riktigt bra. Då åker jag hellre mer sällan och lägger lite mer pengar när jag väl är iväg. Jag minns en gång i Florida då jag skulle spara in lite pengar på det mest dumsnåla sätt och bokade in mig och min fotograf på ett motell. Att vi inte fick vägglöss med oss hem är ett under. På morgonen när vi vaknade stod polisen utanför grannens rum. Tydligen hade det pågått jordens hustrumisshandel medan vi sussade sött i våra skitiga sängar…

Med åren blir det viktigare hur jag reser än att jag reser. Sen lägger jag också tusen gånger hellre pengar på (härliga) upplevelser än på saker.

Här kommer lite fler bilder från hotellet och omgivningen tagna av min duktiga fotograf.

_DSC3307 _DSC3740 _DSC3721

_DSC3772

Le Prince Maurice by night.

_DSC3056 _DSC2948

En av kvällarna blev vi inbjudna till en rosémiddag med vinprovning i regi av rosévinsmärket Whispering Angel. Vinet serverades pampigt ur enorma sexlitersflaskor.

_DSC3083

_DSC3087