Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Presslunch på Indian Garden

Som journalist och bloggare blir jag ofta bjuden på olika tillställningar. Allt från biopremiärer till boklanseringar, invigningar och pressträffar. I början sprang jag på ganska mycket eftersom det är bra chanser till att nätverka och såklart ha kul. Särskilt när jag var singel.

Sedan jag träffade Seb för drygt ett och ett halvt år sedan har jag varit dålig på att röra mig i vimlet och jag lovar mig själv att jag ska bli bättre – utan resultat. Inbjudningarna har såklart sinat, vem vill bjuda in en person som ändå aldrig kommer…

I förra veckan damp det ner en inbjudan jag absolut inte kunde tacka nej till. Presslunchen för Indian Gardens nya restaurang på Rörstrandsgatan 18. Jag älskar Indian Garden och det gör min familj också! Sedan jag flyttade till Stockholm 2005 har vi gått dit nästan varje gång de är uppe och hälsar på.

Karim Razaul, som driver Indian Garden sedan 2002, har bland annat utsetts till Europas mest kreativa kock av Curry Life in England. Indian Garden har också vunnit DN:s pris Gulddraken två gånger. Eftersom jag alltid väljer Chicken Palak eller Palak Paneer när jag går till Indian Garden var det spännande att få testa några av smakerna som finns på den nya restaurangen.

IMG_0214

Utanför restaurangen med presslunchens arrangör Johan Carlén och stjärnkocken Karim Rezaul i fredags

DSC_2434

Till fördrink serverades en ”Nirvana” gjord på gin, lime, koriander, citrongräs och lite socker. Superfräch!

DSC_2452

IMG_0221

DSC_2463

Tanken med den nya restaurangen är att man ska kunna slinka in och käka en indisk tapas lika väl som att sitta ner och äta en stor middag. Till förrätt fick vi smaka några av de olika tapasalternativen. Min favorit var den här på översta bilden. En vegetarisk linsbiff med inbakad färskost.

DSC_2472

DSC_2476

Till varmrätt serverades en sydindisk specialité. Kykling tillagad med lök, tomat och en kryddblandning med kokos. Så gott! Jag hoppade brödet eftersom jag försöker undvika gluten. På Indian Garden använder de sig inte av mjöl i några av såserna. Många av rätterna är helt fria från både laktos och gluten.

IMG_0228