Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjön!

Klockan är strax efter ett på natten och jag kan som vanligt inte sova. Vänder och vrider mig till sömns varje kväll. Minst två poddavsnitt krävs innan ögonen till slut faller ihop. Är inne i en dålig sömnperiod och även om jag tack och lov inte vaknar i gryningen är jag helt slut på dagarna. Att vädret här i Jönköping är piss hjälper inte direkt. 11 grader och ösregn hela dagen. MEN jag ska inte tjata om vädret eftersom jag har bestämt mig för att försöka påverka det jag kan istället för att lägga tid och energi på det jag inte kan påverka.

Så hur tillbringar man en regnig lördagskväll i Jönköping på bästa sätt? Givetvis med en bättre middag på Tommy Myllymäkis restaurang Sjön. Jag och Tommy känner varandra sedan många år tillbaka då han var kökschef på Pontus Frithiofs gamla restaurang Pontus by the Sea (numera Mr French) på Skeppsbron, där jag jobbade i baren under tiden jag läste till journalist. Hårt slit på dagar och kvällar och ännu hårdare festande på nätterna.

Tommy gästade mig i Livshjulet för ett och ett halvt år sedan (här hittar du avsnittet) och där framkommer verkligen hur hårt han har jobbat och fortfarande jobbar för att komma dit han är. Jag beundrar människor som Tommy. Människor som tar till vara på sin talang och kämpar för att nå sina mål. Jag är själv en fajter och vet att min envishet och vilja att prestera har tagit mig dit jag är i dag snarare än min talang. Det finns tusentals journalister som både skriver och intervjuar bättre än jag men är de villiga att göra de uppoffringar som krävs för att gå mot sina mål? Nåväl, det är ett eget inlägg i sig men jag inser mer och mer hur många lallare det finns!

Jag slog i alla fall till på en råbiff med tryffelmajonäs, rostad lök och hyvlad parmesan. Grymt bra! Har ätit ett antal sedan råbiffpremiären i Turin i november förra året. Tommys hamnar på en solklar andraplats efter just den på Eataly i Turin. Nyhetens behag samt att den var dränkt i hyvlad vit albatryffel. Svårslaget!

IMG_0413