Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hooks Herrgård

Jag inledde mina två veckor i Jönköping på bästa sätt! Med spa givetvis 😉 Eftersom jag och mamma ses så sällan ville jag hänga med henne ensam ett dygn och jag hann inte mer än att dumpa mina grejer innan vi tog bilen ut till Hooks Herrgård. Jag har varit här många gånger både i jobbet och privat. Golf och konferens har tidigare varit grejen för Hook men i oktober förra året slog de upp portarna till sitt spa – som vunnit pris i klassen Årets Nykomling i Spa Awards.

Hooks Herrgård ligger vackert beläget och vårt rum var ljust och luftigt med utsikt över sjön.

-media-51206-hook_L7

-media-140407-rumherrgard

Vi började med en sväng i gymmet och återhämtade oss med varsin grön smoothie innan det var dags för bastu och varma källor. För mig var det första gympasset på ett par månader men eftersom jag ser min Jönköpingssemester som retreat var det kanon att kickstarta redan dag ett! Cyklade, squatade och gav magen en lätt omgång på pilatesbollen. Träningsvärk idag!

IMG_0323

Favoriten var helt klart utomhuskällan där vi blev sittande ett tag.

IMG_0341

IMG_0357

IMG_0330

IMG_0329

Det är Per Öberg som har designat hela spadelen. Han är bland annat känd för att ha designat Nordic Spa & Fitness på Grand Hotel och Sturebadet Marina Tower. Istället för att följa herrgårdsstuket med kristallkronor och tjusigt kakel i poolen valde han att plocka upp den vackra miljön och spinna vidare på den. Poolen är mörk som en småländsk skogstjärn och hela avdelningen är byggd i natursten.

Speciellt för Hooks Herrgård är också att man har valt att jobba med speciellt mycket med temperaturskillnader. Det finns en finsk torrbastu och en annan som är lite svalare samt en ångbastu med saltånga. En iskall pool (enligt mig) flera varma källor och en lagom tempererad stor pool där du bland annat kan simma mot en jetström.

Hooks spa är också först i norden med sin horisontaldusch. Du ligger ner så att du är helt avslappnad och så kommer strålar i olika temperaturer från taket.

Skärmavbild 2015-07-23 kl. 17.38.43

Vi åt en tidig middag i restaurangen och det var kul att de hade ansträngt sig så för att skapa ett bra vegetariskt alternativ. Jag älskar aubergine och dagen till ära stod det ugnsbakad aubergine med friterad getostboll på menyn! Vackert med alla olika färger!

IMG_0372

Till dessert åt vi hallon och choklad i olika variationer.

IMG_0376

Jag hade bokat in mig på en ansiktsbehandling så jag satte mamma på en träningscykel och paparazzade henne innan jag gled ner till behandlingsavdelningen.

IMG_0394

Jag och min terapeut gick igenom mina förväntningar på behandlingen under tiden jag satt med fötterna i ett bad i vackra blå keramikkärl. Kan inte minnas sist jag gjorde en ansiktsbehandling och det är ju så skönt. Ja allt utan portömningen. Aj! Det bästa var såklart massagen jag fick för huvud, nacke, ansikte, armar och händer under tiden alla krämer verkade. Jag är väldigt noga med min dagliga hudvård så min terapeut berättade att ansiktsbehandling cirka fyra gånger om året räcker för mig. Är du mer tvål och vatten ska du försöka gå en gång i månaden.

IMG_0395

Ett lyxdygn senare känner jag mig taggad på mitt nya hälsosamma liv. Hoppas den här känslan och peppet håller i!