Anna Hegestrand

Vårtrötthet

Nu när kylan har kommit tillbaka känns det skönt att veta att vi ändå går åt rätt håll. Om någon månad kommer det vara grönt och vackert ute. Förra året vid den här tidpunkten skrev jag ett inlägg under rubriken Det gör ont när knoppar bristerFör mig, och många många andra, kan det vara frustrerande när våren och det härliga ljuset kommer. Var fjärde svensk drabbas nämligen av vårtrötthet, vissa svårare andra lättare.

För mig innebär vårtröttheten att jag blir väldigt väldigt trött. I natt har jag sovit drygt nio timmar men fortfarande kände jag mig som en klubbad säl när jag vaknade i morse. Jag kan få lite ångestkänslor och känna ett starkt motstånd mot att ta tag i saker som jobb eller bara hämta tvätten i tvättstugan. Att gå till gymet känns som att bestiga ett berg.

Eftersom jag vet att vårtröttheten kommer varje år är jag ändå förberedd. I år känner jag att det är mer ok om jag drabbas av den lite mer. Jag kämpar inte emot lika hårt. Man blir verkligen snällare och snällare mot mig själv ju äldre man blir, alla säger det. En av de bra sakerna med att bli äldre inte sant 😉

Men givetvis gör jag vad jag kan för att må bra. Sover mycket, tar en extra liten promenad i dagsljus och styrketränar för att bli stark. Äter bra gör jag året om så jag vet inte hur jag ska skruva till den ännu mer utan att bli nitisk. Möjligtvis dra ner på kaffet, sju stora koppar känns på gränsen…

Jag har det bra som kan välja att ta extra sovmorgon, släppa jobbet mitt på dagen för att gå ut och gå och träna, lägga om mina intervjuer och möten (i många fall) om jag mår piss en dag. Ännu en fördel med att vara frilans 😉

Igår togs ämnet upp i Malou – Efter tio.

En fjärdedel av er som läser min blogg drabbas av vårtrötthet om man ska gå efter statistiken. Hör gärna av dig med tips om hur du hanterar ditt problem. Det bästa är om vi kan hjälpa varandra med råd och tips. Släng in en kommentar här under eller maila på anna@hegestrand.se Som du vet gillar jag att gräva där jag står i mitt arbete och ett reportage om vårtrötthet vore kul att göra. Kanske med din historia som case?

tumblr_mk3my7KYCq1s2qyefo1_1280