Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Det är ok att må dåligt!

Jag försöker att gräva där jag står i mitt jobb och just nu är jag intresserad av att belysa ämnet psykisk ohälsa. Inte för att jag själv mår dåligt just nu men jag har, som alla andra (oavsett om man vill erkänna eller inte) haft riktigt tunga perioder i livet. Strax innan jag började jobba som journalist 2007 var jag sjukskriven för stressrelaterad utmattning och ända sedan dess har min stresstolerans varit väldigt låg.

Dagens höga tempo med stress, press och höga krav gör att otroligt många människor mår dåligt. Jag träffar många framgångsrika människor i mitt jobb. Utåt sett ser de och borde de vara lyckliga men vad hjälper det när insidan är trasig?Vad är lyckan i framgång om vi inte kan njuta av den? Att må dåligt är lika naturligt som att må bra men ändå är det kopplat till extremt mycket skuld och skam. Vi matas ständigt med bilden av hur vi kan bli lyckliga och det finns en anledning till att tidningarna säljer bra på dessa rubriker.

En person jag nyligen intervjuade för ett kommande reportage i Expressen Söndag om just psykisk ohälsa sa till mig att hans lycka ligger i att känna tacksamhet. Men det var först när han kraschade han fick den här uppenbarelsen. Vi kämpar så hårt för att nå våra mål att vi glömmer bort att känna glädje över vad vi lyckas åstadkomma. Vi springer så snabbt att livet försvinner på vägen.

På torsdag ska jag göra en intervju med en kvinna som hjälper människor att stanna upp och reflektera över sina liv. Hon möter, precis som jag, många ”lyckade” människor i sitt arbete men det räcker att skrapa lite på ytan så rämnar fasaden. Jag ska själv få göra en konsultation hos den här kvinnan och jag är så spänd över hur vårt möte kommer att bli. Jag vet att jag har mycket som behöver berabetas inom mig och därför är jag både nyfiken och lite rädd.

Har du en fråga du tycker jag bör ställa? Maila mig på anna@hegestrand eller släng in en kommentar här under inlägget.

Ha en härlig dag och glöm inte att njuta  en stund. Det är du så värd!

IMG_5049 (3)