Anna Hegestrand

Mitt livshjul 2014

De senaste dagarna har jag tänkt en del på hur 2014 blev och hur jag hoppas på att 2015 kommer att bli. Idag för ett år sedan la jag upp mitt bokslut för 2013 och det är kul att gå tillbaka och läsa hur jag såg på mina tårtbitar då. Speciellt en tårtbit har klättrat 😉 Jag gör mitt årsbokslut i livshjuletform (givetvis!) eftersom jag känner mig hemma där och tycker det är en modell som ger bra översikt. Hur har ditt livshjuls tårtbitar sett ut 2014 nu när du ser tillbaka på dem? Vilka har fått hög prioritet under året som gått och vilka vill du lägga lite mer energi på under nästa år? Jag tror vi mår bra av att sammanfatta våra liv då och då för att se vad vi har uppnått och bli medvetna om de delar som skaver. Den där balansen är ju så viktig för att vi ska må bra.

Så här ser jag mitt livshjul 2014.

Kärlek – betyg 8

Jag och Sebbe hade vår första dejt på lucia förra året. Vi blev blixtförälskade och i början av det här året gick vi in i en enda stor rosaskimrande kärleksbubbla. Jag känner mig fortfarande nyförälskad ganska ofta och kärleken växer sig bara starkare och starkare. Samtidigt som vi givetvis har haft (och har) vissa prövningar. Man brukar säga att det första året är det härligaste och det jobbigaste. Särskilt som han var 36 och jag 31 år när vi träffades. Det krävs tid, tålamod och vilja för att mötas i mitten och vi har båda investerat mycket i vår relation. Jag känner av hela mitt hjärta att jag har hittat hem. Det är med honom jag ska vara.

Familj och vänner – betyg 5

Det här betyget är lägre än förra året. Både familj och vänner har prioriterats ner det här året. I våras var jag supernyförälskad och under hösten har jag rest mycket, samtidigt som jobbet har fått mycket av min tid och engagemang. Jag har verkligen backat ordentligt i mitt umgänge med vänner och det känns tråkigt. Det är en tårtbit jag vill lägga mer energi på nästa år. Mina vänner fyller ett behov jag måste fylla utanför min relation. I september var jag i Miami med min kusin och bästa vän Elin. Elin bor i Jönköping så vi ses allt för sällan och därför var den här resan guld värd för oss. Just att resa iväg och slippa allt som distraherar är ett grymt sätt att umgås. Det behöver inte vara långt. I februari ska jag med två vänner till Göteborg en natt för att sova på hotell och käka middag. Underbart!

Bostad – betyg 6

Det känns som om jag har bott på två ställen hela året. Ett jävla släpande på kläder och prylar! I slutet av sommaren hyrde jag ut min älskade lilla lya på Östermalm och Sebbe hyrde ut sin som ligger på söder. Nu hyr vi en trea på Mariaberget och även om jag älskar läget och ytan och inser att vi har en otroligt lyxig möjlighet som kan göra så här, så är det en stor omställning att gå från mitt till vårt. Just nu håller vi på att skapa ett hem som är just vårt, slänger, rensar ut och handlar nytt. Det är en liten process som jag hoppas kommer ebba ut under nästa år. Vi har en plan med vårt boende och just nu är vi mitt uppe i den.

Jobb & karriär – betyg 8

Det här året har varit fantastiskt! Jag har har intervjuat en rad härliga gäster i Livshjulet för Expressen och fått min egen undersida på nöjet till podcasten. Dessutom har jag startat den här bloggen där jag får vara lite mer personlig tillsammans med mina lyssnare. Jag har gjort roliga jobb där jag besökt såväl swingerklubbar som Svennis hemma på hans herrgård i Värmland. Jag har gjort härliga resor till bland annat Miami, Burma och Turin och jag har gjort ett bra resultat och fått mitt företag att växa. De senaste veckorna har det hänt en hel del på jobbfronten och jag ser fram emot ett riktigt spännande 2015.

Ekonomi – betyg 8

Jag klagar absolut inte. Jag har det riktigt bra! Då menar jag inte att jag har miljoner på banken (mer miljonlån för min lägenhet) men jag har fakturerat bra och plockat ut en hyfsad lön hela året. Jag går runt, kan spara för framtiden och unna mig att resa, shoppa det jag behöver, äta goda middagar och ge presenter till nära och kära. Samtidigt strävar jag efter att tjäna mer pengar för att få en större frihet och trygghet.

Hälsa, Kost & Motion – betyg 6

Jag har höga krav på mig själv när det kommer till min träning och hälsa. Dessa har jag absolut inte levt upp till under året. I september började jag träna med pt igen efter nästan ett års uppehåll men trots pepp från världens bästa Mårten är jag inte där jag hade planerat att vara. Framför allt stressar jag fortfarande för mycket, har problem med sömnen i perioder och låter min mentala hälsa komma i andra hand.

Fritid – betyg 7

Jag har svårt att skilja på jobb och fritid eftersom de flyter ihop. Jag har inga problem med det så länge jag får vara fri. I somras jobbade jag från skärgården i flera veckor och under hösten har jag gjort jobb på mina resor. Det enda jag känner med min fritid är att umgänge med vänner är lidande. Jag blir lätt uttråkad av att bara hänga, utan att det resulterar i en ny kreativ idé, jobbkontakt eller annat effektivt. Det här hänger ihop med hälsotårtbiten. Att bara vara är en konst!

Personlig utveckling – betyg 9

Stark avslutning med en nia på personlig utveckling. Välförtjänt! Att gå in i en relation efter 2,5 år som singel har minst sagt varit ett uppvaknande. Någon som bryter mönstren och rubbar cirklarna. Det är nyttigt att se sig själv genom någon annans ögon. Jag har bland annat upptäckt att jag kan vara ett PMS-monster. Hade ingen aning om det tidigare eftersom ingen var där, så nära, under just de här perioderna. Men det gäller inte bara negativa saker. Jag har mitt största fan här hemma som hejar på, peppar och stöttar. Jag har vågat testa att släppa på kontrollen (fy fan) och se mig själv och min omgivning med nya glasögon. Det har varit jättejobbigt många gången men så nyttigt och utvecklande!

Ikväll firar jag ut ett fantastiskt 2014 och in ett spännande 2015! Gott nytt år!

DSC_3107