Anna Hegestrand

Godaste veggogrytan!

Hittills i år har jag ätit fyra julbord. Av varierande kvalité bör tilläggas. Jag känner mig redan smått trött på julmaten även om jag alltid äter mest av sillen, laxen, grönsakerna och givetsvis köttbullarna. Prinskorvar, grisfötter och revbensspjäll är jag inte mycket för.

Efter en lång iskall promenad idag slängde jag ihop min absoluta favoritveggogryta. Jag gillar att äta vegetariskt även om jag inte vill välja bort kött och fisk helt. Några måltider i veckan försöker jag att göra vegetariska och receptet på den här kikärtsgrytan har jag snott från min husliga lillasyster. Enkel, snabb, billig och jättegod! Dessutom kan du variera den med det du har hemma.

Idag slängde jag i rödlök, purjolök, champinjoner, babyspenat, kikärtor, en halv burk kokosmjölk och en burk hela konserverade tomater. Kryddade med fyra vitlöksklyftor, en tärning grönsaksbuljong, salt, peppar, sambal olek och lite cayennepeppar. Rött råris är jättegott till.

Kikärtsgryta