Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Hegestrand

Mindful eating

Är du sugen på att lära dig mer om hur du kan förbättra din relation till mat? På måndag arrangerar kvinnonätverket The B.A.B.Y Network en inspirationskväll med föreläsningar av bland annat Elin Borg som har skrivit boken Mindful Eating. Boken behandlar just den här frågan som är så brännande för många, främst kvinnor. Hur vi kan få en sund relation till maten genom mindfulnessövningar och KBT.

Personligen tror jag det är väldigt få kvinnor idag som har en helt sund relation till mat. Jag är inte en av dem tyvärr men jag jobbar på den! Relationen blir bättre och bättre ju äldre jag blir men det finns ett otroligt mörkertal bland kvinnor i medelåldern som har ätstörningar. Jag har länge velat skriva ett reportage om just detta men har hittills inte hittat en enda kvinna som kan tänka sig att ställa upp med bild i tidningen. Det finns en otrolig skam kring det här.

Med tanke på alla ideal vi matas med, dieter till höger och vänster och inte minst kraven på oss själva är det inte konstigt att det är svårt att ha en helt obrydd relation till vad vi stoppar i oss, oavsett om det är för lite, för mycket, överdrivet nyttigt osv. Maten har blivit en religion med väldigt många anhängare!

Här kan du läsa mer om denna viktiga och intressanta kväll. Anmäl dig så ses vi där!

_DSC7202