Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Förbereder för Burma

Nu är det inte många dagar kvar innan jag åker till Burma/Myanmar. Tidigt på söndag går planet till Köpenhamn där vi mellanlandar innan vi reser iväg med Singapore Airlines till Burmas huvudstad Yangon (via Singapore). Resan tar drygt ett dygn och när vi kommer fram ska vi först bo i Yangon två nätter innan vi flyger upp till Bagan för att hoppa på lyxkryssaren Sanctary Ananda som ska ta oss till Mandalay. Själva flodkryssningen tar tre dygn och på vägen har vi ett fullspäckat schema med olika aktiviteter och saker att se. Är så förväntansfull!

Det krävs en del förberedelser innan en sådan här resa men det är först de senaste dagarna jag har börjat inse att det kanske inte bara är att packa väskan och åka. Den här veckan har verkligen varit galen och jag har offrat sömn för att hinna med allt jobb. Nu ser jag ljuset i tunneln och har så smått börjat beta av allt som behövs förberedas. Vaccinationer, speciella kläder, solskydd, växla pengar, MYGGMEDEL! Myggen ska tydligen vara väldigt aggressiva i Burma och jag som är överkänslig mot mygg i Sverige. Har ingen lust att komma hem med malaria eller denguefeber. Tack och lov är jag också vaccinerad sedan tidigare mot både hepatit och stelkramp.

Så här ser båten ut. Ombord finns spa och gym och jag ser så fram emot att få börja dagen med yoga och meditation  i soluppgången.

ananda-homepage