Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Tryffelfrossa i Turin

I´m back! Det blev ett lite väl långt uppehåll här på bloggen och anledningen är två saker. Tidsbrist och teknikstrul. I onsdags morse åkte jag till Turin för att göra resereportage för Expressens söndagsbilaga och Allt om resor. 48 timmars matfrosseri och jag har nu ätit både ostronglass och råbiff för första gången i mitt liv. Ostronglassen får tumme ner. Jag är inget stort fan av ostron från början och att då gå ett steg längre och äta dem i glassform var ingen hit. Råbiff däremot. Hallelulja som vi säger i Jönköping. Visserligen var just min första dränkt i hyvlad vit albatryffel. Svårt att misslyckas… Ser fram emot att testa med rödbetor, kapris och äggula.

Tyvärr lyckas jag inte ladda upp någon av alla fina bilder jag tog men på min Instagram @hegestrand hittar du bland annat den himmelska tryffelråbiffen tillsammans med lite andra bilder från min härliga resa.

Under mina dygn i Turin hann jag bland annat med att besöka matmässan Salone del Gusto, luncha på matmarknaden Eataly och äta middagar på både Dolce Stil Novo, där kocken Alfredo Russo har en stjärna i Guide Michelin, och på San Tomaso, där kaffemärket Lavazza grundades. Vi gick även en rundvandring bland stadens historiska kaféer och spanade in några av stadens vackra byggnader och turistattraktioner.

Resereportagen ska publiceras i vår som tips på en härlig weekendresa. Gillar du mat rekommenderar jag dig varmt att åka till Turin. Hoppa ostronglassen och kör på den berömda italienska hasselnötsglassen nocciola!

Ett plus i kanten var sol och 20 grader i slutet av oktober!

IMG_3562