Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Retreat

Tillbaka i stan efter en underbar helg i Dalarna. Förutom att jag har blivit dödens förkyld, vilket satte stopp för yoga och powerwalks, har jag njutit av några härliga avkopplande dagar (med mobilen avstängd hela lördagen) utan måsten. Sovit till halv elva på förmiddagarna och vaknat upp till dukat frukostbord. Lyx!

Våra vänner där uppe har hästar och i lördags red vi ut i flera timmar. Stannade i en liten glänta och grillade korv och mackor i smörgåsjärn över öppen eld. Det är första gången sedan jag var sex år gammal som jag satt på hästryggen. Att vara ute i naturen är speciellt för mig. Jag är uppvuxen med att plocka svamp och hugga julgran i de småländska skogarna. Det var min pappas absoluta avkoppling. Han lever inte idag och ett av mina starkaste barndomsminnen är hur vi sitter på varsin stubbe och dricker varm choklad och äter skogaholmslimpmackor. Jag får alltid en speciell känsla i kroppen när jag är i skogen. Han hade gillat att se mig på den där hästryggen.

anna 3

anna 1

Igår kväll tog vi emot en leverans från Mathem och tittade på några avsnitt av 24 innan vi somnade som barn. Så utvilade och nere i varv. Jag ville inte åka hem. Inte än i alla fall. Kände mig inte redo att lämna vår retreat. Det där jag skrev om i förra veckan, hur alla roliga saker ändå kan bli jobbiga när det blir för mycket på en gång.

Veckan som kommer. Idag ska jag flytta ut ännu mer saker ur min lägenhet på östermalm. På onsdag kommer en ny hyresgäst som ska bo där i ett år. Jag har hittat världens bästa hyresgäst och känner mig hundra procent trygg med att lämna min lilla pärla till så länge. Ingens självklarhet! Imorgon poddinspelning och en intervju för Expressen Söndag innan jag och Sebbe ska se Alex och Sigge på Cirkus. Min födelsedagspresent. På onsdag åker jag till Italien på reportageresa med mina vänner Elina och Kamilla. Vi ska utforska Turin i två dygn och bland annat gå på en stor matmässa där. I helgen är vi elva Jönköpingstjejer som ska umgås i Stockholm. Några bor här, några i Jönköping och någon i Göteborg. Min bästa kompis Anna ska bo hos mig och jag ser så fram emot att ha henne här! Anna flyttade hem till Jönköping med sin sambo och två barn för några år sedan och efter att ha bott grannar i Bromma och hängt nästan varje dag i fyra år saknar jag att ha henne nära. Det är någonting speciellt med gamla vänner som känner en utan och innan.

anna å anna