Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Rosa kokboken

Oktober är som du kanske vet en rosa månad. Det är i oktober som Cancerfonden kör sin Rosa Bandet-kampanj varje år, med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete. Min kompis Anna Benson är journalist, författar och konstnär, med ett starkt engagemang i cancerfrågan. Nyligen släppte hon sin Rosa Kokboken där hon har intervjuat kända svenska kvinnor som delar med sig av sina liv, sitt möte med cancer och dessutom av ett personligt paradrecept och tankar kring mat. Det är en otroligt fin bok med härliga möten, vackra bilder och smarriga recept. Jag fastnade för Cissi Wallins choklad- och polkagrisfondant med frozen banana och Anna Maria Corazza Bildts italienska Melanzane alla parmigiana. En ”bakelse” gjord på aubergine, buffelmozzarella och parmesan. Låter underbart! Ska du gå bort eller uppvakta någon på bemärkelsedagen den här månaden är Rosa kokboken mitt bästa tips. Kan inte tänka mig någon present som ligger mer i tiden just nu 🙂 Grattis Anna till din fina och viktiga bok!

IMG_3245

IMG_3246