Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Hegestrand

Rosa kokboken

Oktober är som du kanske vet en rosa månad. Det är i oktober som Cancerfonden kör sin Rosa Bandet-kampanj varje år, med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete. Min kompis Anna Benson är journalist, författar och konstnär, med ett starkt engagemang i cancerfrågan. Nyligen släppte hon sin Rosa Kokboken där hon har intervjuat kända svenska kvinnor som delar med sig av sina liv, sitt möte med cancer och dessutom av ett personligt paradrecept och tankar kring mat. Det är en otroligt fin bok med härliga möten, vackra bilder och smarriga recept. Jag fastnade för Cissi Wallins choklad- och polkagrisfondant med frozen banana och Anna Maria Corazza Bildts italienska Melanzane alla parmigiana. En ”bakelse” gjord på aubergine, buffelmozzarella och parmesan. Låter underbart! Ska du gå bort eller uppvakta någon på bemärkelsedagen den här månaden är Rosa kokboken mitt bästa tips. Kan inte tänka mig någon present som ligger mer i tiden just nu 🙂 Grattis Anna till din fina och viktiga bok!

IMG_3245

IMG_3246