Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvällens kalkon!

Då var det dags för middagstips på bloggen! Jag är ju på dag två av min en månad långa rivstart med Mårten. Och jag vet att kosten är minst lika viktig som träningen för att få bra resultat. För att få lite extra motivation med matlagningen har jag beställt hem Linas Matkasse för två. Vi provade den för några veckor sedan och jag blev hooked på att känna mig som en mästerkock. Herregud, vissa ingredienser skulle jag aldrig komma på tanken att köpa. På veckans meny står bland annat kinesisk plommon- och ingefärslax med mangosalsa och vårlök. Hur många ingredienser i den rätten! Jag är mästare på att koka soppa på en spik men att hålla på med massa flotta ingredienser – där är jag inte än. Tacos kan nog vara mitt rekord i antal ingredienser och moment… Känns kul att få hjälp med att gå ett steg närmre festlig matlagning 🙂

Kassen innehåller fyra måltider vilket är perfekt för oss eftersom vi äter ute några kvällar i veckan och köper hem mat ibland. Två av måltiderna är medelsvåra, en är svår och en är riktigt enkel. Idag gick jag all in på en medelsvår kalkonwallenbergare med citronpuré, stekt vårlök och kokta gröna ärtor ( många ingredienser)  Ensammiddag deluxe! Så sjukt gott. Sebbe lär bli nöjd över morgondagens lunchlåda.

Linas matkasse 1

I kalkonfärsbiffen är det, förutom kalkonfärs från Ingelsta Kalkon, två äggulor, 1 msk mjölk, 1 msk ströbröd, salt och peppar. Jag vände den i ströbröd och stekte den några minuter på varje sida innan jag skickade in den i ugnen på 200 grader i 12 minuter.  Den blir mycket saftigare när den får steka klart i ugnen.

Linas Matkasse 3

Et voilà 🙂

Linas Matkasse 2