Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En sann economista

Hoppas att du har haft en härlig helg! Huvudingrediensen i min stavas B A R N. Nej jag är inte gravid (!!!) Men alla andra känns det som, eller så har de redan en unge eller två. Igår var vi barnvakter åt två kompisars små prinsessor och minstingen (knappt sex månader gammal) skrek sig lila i ansiktet i flera timmar. Tur att Sebbe är begåvad med tålamod eftersom jag saknar det helt. Behöver jag säga att vi båda slocknade i soffan framför en film många timmar innan midnatt…

Idag har vi grattat mina vänner Sofie och Nisses ettåring Ingrid på födelsedagen. Efter kalaset gick jag och Sebbe och åt brunch på Rival vid Mariatorget. Rivals brunch är ju välkänd och det var första gången jag var där idag. Mysig atmosfär och perfekt höstställe men själva buffén var inte lika imponerande som jag trodde att den skulle vara. Å andra sidan var det tillräckligt med alternativ för oss som hade varit på kakbuffékalas. När den sista skeden med blåbärspaj var tryckt var matkoman ett faktum. Det blev en tung liten promenad hem i regnet. Nu är det full åskstorm här utanför fönstert och fröken kommer inte att leverera många knop ikväll. Imorgon bitti däremot kör jag mitt första pass med Mårten Nylén. Ser så fram emot att komma igång ordentligt. Vi har bestämt oss för en månads rivstart.

anna 2

Forever 21-outfit från Miami. Kjolen och t-shirten i alla fall. Isabel Marant-pjuxen fyndade jag på rean på  Mrs H för några månader och skinnjackan köpte jag på halva priset från Jofama by Marie Serneholt i våras. På semestern läste jag Isabella Löwengrips och Pingis Hadenius Economista, en bok om privatekonomi. Och jag lyssnar på deras podcast på Veckans Affärer. Privatekonomi liksom företagsekonomi är ämnen som intresserar mig allt mer och jag känner ofta igen mig i deras beskrivning av en sann economista. Pengar är kul och viktigt men många har en osund relation till dem. Jag känner så många både supersnåla och slösaktiga personer. Och såklart är det ofta de snåla som har mycket pengar och de slösaktiga som har lite. När det gäller pengar har jag alltid haft en sund balans. Förmodligen är ekonomi den enda tårtbiten i livshjulet jag någonsin kommer att ha balans i 😉 Jag är ekonomisk av mig och har fått med mig i min uppfostran att ha respekt för pengar. Att jag är intresserad av och duktig på ekonomi gör att jag kan leva ett härligt liv utan att behöva känna piskan över ryggen gällande inkomster. Jag kan konsten att rätta mun efter matsäck, ibland är den större och ibland är den mindre. Min huvudregel är att alltid ligga så pass mycket på plus att jag kan sova gott om nätterna. En ordentlig buffert så att jag aldrig behöver oroa mig för att få nästa månad att gå ihop.