Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Sol(iga) hälsningar från skärgården

Igår morse packade vi med oss myskläderna och massor med mat och åkte ut till Sebbes pappas hus i skärgården. En sista helg innan hösten slår klorna i badvädret. Tallholmen ligger utanför Vaxholm, cirka tre minuter med egen båt. Vi tog tåget till Danderyds sjukhus  där vi bytte till buss mot Vaxholm. Det är i sådana här lägen jag önskar att jag hade bil. Har haft körkort sedan jag var 18 år men aldrig någonsin ägt en bil. Vi resonerar som så att om vi verkligen behöver bil någon gång så kan vi lika gärna hyra för en bråkdel av kostnaden att ha egen bil. I Stockholms innerstad är det mer en belastning än till nytta att ha bil.

tallis 2

Vi hade inte räknat med fint väder men blev extremt positivt överraskade när solen studsade mellan de vita molnen så att vi kunde sola, bada och äta lunch på terrassen. Jag slängde ihop en somrig räksallad med romsås. Till det drack vi Bodvar of Sweden. Jag gillar ljusa torra roséviner. Bodvar finns än så länge inte i hyllan på Systembolaget men du kan beställa det här.

tallis 5

tallis 7

Sebbe badade

tallis 3

och jag tog tillfälle i akt att göra några solhälsningar i hopp om att vädergudarna skulle förbarma sig över vädret resten av helgen också. Tyvärr snappade de inte upp min vädjan, idag är det grå regnig höst här på ön. Jag ska försöka plocka upp min yoga igen. För några år sedan yogade jag två gånger i veckan och var både lugnare och snyggare! Tyvärr känner jag ganska ofta ett motstånd mot lågintensiva träningsklasser eftersom jag vill få ut så mycket som möjligt, bygga eller bränna, när jag väl är på gymet. Samtidigt som jag vet att yoga är så bra för mig. Disciplin och fokus är min nyckel!

tallis 4

I helgen är jag växthusvakt. ”Svärmor” odlar både grönsaker och egna kryddor. Livrädd att jag ska döda allt för henne. Mina fingrar är allt annat än gröna!

tallis 6

tallis 1