Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Powerwalk och somrig dessert

Sista dagen i Jönnet för den här veckan. Imorgon åker jag upp till Stockholm för att jobba lite på torsdag innan det bär av upp till vänners landsställe utanför Hudiksvall i helgen. På måndag åker jag ner hit igen. Är inte färdig med Jönnet för i sommar och nästa vecka har jag många vänner och hemvändare från både Malmö och Stockholm jag vill träffa.

De senaste dagarna har jag fått in en bra rutin. Sovit ut till nio varje morgon, ätit frukost och jobbat någon timma för att sedan ge mig ut på en drygt sju kilometer lång powerwalk i solen. Igår varvade jag med löpning och det känns i benen idag. Dagarna har vi avslutat med att åka och bada i någon av de små sjöarna här nere. Vättern är fortfarande för kall men om värmen håller i sig lär den värmas upp snart. Den är absolut härligast eftersom vattnet är klart och fräscht på grund av att sjön är så djup.

Min kropp mår så bra i värmen, särskilt nu när den får sin välbehövliga DAGLIGA motion, vila i form av mycket sömn och hälsosam mat som sill och potatis, olika sallader och min absoluta sommarfavorit – jordgubbarna!

anna hegestrand

Man blir ganska mör efter 70 minuters hyfsat bra tempo i 30 grader. Spf 50 i fejjan och 30 på kroppen givetvis!

anna hegestrand 2

Jag äter oftast mina jordgubbar utan någonting till. Ibland med glass, ibland med mjölk men aldrig grädde – blä. Idag gjorde jag slut på vaniljkesellan jag använde som tårtfyllning i helgen då vi firade Sebbes födelsedag med födelsedagsgrill och önsketårta.

jordgubbar

För några månader sedan när jag frågade vad han önskade sig i födelsedagspresent fick jag till svar ”Jordgubbstårta med smarties” (han fyllde 37 år…) Han påstår att han skojade om tårtan men jag vet nog… och god blev den! Köpta bottnar eftersom jag tycker hembakade ofta blir för stabbiga, vaniljkesella och färska skivade jordgubbar mellan båda lager och vispad grädde på med smarties som dekoration. Inte Hela Sverige bakar direkt men är ändå stolt över min skapelse 🙂

tårta

sebbe och tårta