Anna Hegestrand

Jag och min kvinnofälla

Ensamhänger på ön idag eftersom då Sebbe var tvungen att gå på ett möte på jobbet. Stod på altanen i morse och såg honom puttra iväg. Enda sättet för mig att ta mig härifrån nu är att simma…

sebbe i båt

I natt blir det sista natten vi sover på Tallholmen eftersom pappa Chris och hans tjej kommer hem från Thailand imorgon. Kommer att sakna lugnet, utrymmet och skärgårdsluften. Har bott här till och från i nästan fyra veckor. Eftersom jag har det lite lugnare på jobbet idag har jag ägnat mig åt bästa terapin – att städa. Pedanten i mig njuter av att se hur huset blir renare och renare! Att vara ”hemmafru” någon dag emellanåt har jag absolut ingenting emot. Jag gillar att fixa och dona, laga mat, tvätta och stryka. Om jag har tid på mig och får göra det helt på mitt eget sätt. Jag har så svårt för att kompromissa och släppa på kontrollen. Mina år som singel sitter hårdare i mig än jag trodde. Önskar jag kunde vara lite mer skön i vissa situationer och släppa på mina små egenheter och principer. Är det typiskt kvinnligt att inte släppa in sin partner när det kommer till det praktiska i hushållet? Städning, tvätt, matlagning… För att sedan gnälla när vår partner inte ”ser efter sin skit” och hjälper till ordentligt. Jag har tack och lov en man som är noga med jämställdheten. Hans stora problem är snarare att få hjälpa till och göra sin del – eftersom han inte gör på mitt sätt, exakt så som jag vill ha det. Den där kvinnofällan är farligt lätt att gå i – och man har helt sig själv att skylla!

Nu iväg med de sista jobbmailen och sen förbereda inför kvällens middag. Blir nog matlådor till imorgon också, perfekt!

anna