Anna Hegestrand

Frihet är trygghet!

Jag har ett obotligt sug efter att resa och en av de största fördelarna med mitt jobb är att jag kan tjäna pengar på att resa. Som i oktober förra året då jag och min frilansvän Kamilla kände för att åka till värmen några dagar. Jag slog Malin Berghagen, som nu bor i Palma, en signal och frågade om vi fick komma och hälsa på. Det fick vi och en fyra dagar lång weekend i Palma resulterade bland annat i det här fina jobbet med Malin för Expressens söndagsbilaga.

I höst har jag två, kanske tre jobbresor, inplanerade. I slutet av september och i början av november. Dessutom hoppas jag kunna komma bort från kylan i vinter precis så som jag gjorde för ett och ett halvt år sedan då jag och min kollega Stefan Söderström åkte till Florida och jobbade i nästan fyra veckor. Jobben vi gjorde betalade för biljetter, boende, fickpengar, utgifter hemma i Sveige och mer därtill.

Mitt mål är att inte behöva ha en fast punkt för att jobba. För en tid sedan intervjuade jag författaren Mons Kallentoft för Livshjulet (avsnittet släpps om några veckor). Nyligen flyttade han med sin familj till Palma och han säger, precis som jag, att friheten att kunna resa är den största fördelen i hans jobb.

Jag har tidigare sagt att friheten i mitt jobb väger upp för otryggheten. Men när jag träffade Anna Maria Corazza Bildt för Livshjulet sa hon en sak som fastnade hos mig. ”Friheten är tryggheten”. Jag håller med. Efter drygt tre år som frilansjournalist (absolut med en del ångest och sömnlösa nätter) har jag lyckats jobba upp en bra bas. Det viktiga är att inte ta något för givet och att aldrig lägga alla ägg i samma korg. Den missen gjorde jag men å andra sidan resulterade det i att jag startade min podcast. När en dörr stängs öppnas ofta ett fönster…

Såhär blev mitt och Kamillas jobb med Malin i Palma

Malin Berghagen

Malin berghagen 2

Vi såg såklart till att ha några lediga dagar för att njuta av fantastiska Palma. I Florida hade jag och Stefan en hel vecka ledig även om jag satt och skrev på olika uteserveringar några timmar varje dag. Sämre kontor kan man ha!

hegestrand i palma