Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Björkfest med Holistic

Jag fortsatte min dag på temat hälsa igår och tog med mig min vän Susanne på Holistics årliga vårfest igår kväll. Temat för kvällen var Björk då Holistic nu lanserar sin nya Björksav. Jag var lite skeptisk till en början men björksaven smakar precis som vatten, lite sötare kanske. På restaurang Noma i Köpenhamn, som nyligen utsågs till världens bästa, serveras björksav istället för bordsvatten.

Susanne kom direkt från ett Lindex-event. Maj månad är en av de mest mingeltäta.

Journalisten Annika Dopping intervjuade Holistics grundare Bertil Wosk på scen.

Vi bjöds på fantastiskt god raw food från Curlyfood. Morotsfalaffeln var min favorit!

Grönsaksgazpachon med hampakexen var också fantastiskt god. Sist jag åt raw food var då jag hälsade på Malin Berghagen i Palma. Hon tog mig och min fotograf till ett raw food café som heter Ziva. Igår träffade jag en tjej som lever till 90 procent på raw food. Jag frågade hur det funkar socialt för henne (särskilt som hon inte dricker alkohol heller) och fick till svar att det är tidskrävande i början men att man kommer in i det. Allt handlar om planering. Hon sa dock att hon har sökt sig till likasinnade som brinner för raw food och hälsa och att det sociala livet naturligtvis har påverkats sedan hon slutade äta ”vanlig mat”.

Själv skulle jag ha svårt för att leva enbart på raw food. Maten får bara hettas upp till 42 grader och i Sverige är klimatet alldeles för kallt för att inte äta tillagad mat. Men då och då absolut! Allt måste ju inte vara svart eller vitt.