Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hälsofrukost med Ulrika Davidsson

I morse var jag på pressfrukost för Ulrika Davidssons nya bok – Kickstart med Ulrika. Hon har skrivit ett 20-tal böcker innan men idag var det hennes första pressträff för mig. Ulrika berättade om sin teori om hur förbränningen hålls på topp. Hon, som tidigare har förespråkat mellanmål och att äta var tredje timma, har nu ändrat sig. Inga mellanmål om du vill gå ner i vikt eftersom förbränningen är som bäst cirka tre timmar efter en måltid. Äter du till exempel frukost klockan 8.00 är det perfekt med motion vid 11-tiden innan lunch.

En annan sak Ulrika tog upp, som jag tycker är intressant, är hur vi påverkas av gluten och mjölkproteinet Kasein. Enligt Ulrika mår vi bäst av att utelsuta gluten i så stor utsträckning som möjligt samt att försöka hålla nere intaget av mjölkprodukter. Särskilt om vi vill gå ner i vikt eftersom gluten kan ha en ganska stor påverkan på vår förbränning.

Personligen försöker jag utesluta gluten av den anledning att min kropp mår mycket bättre. Jag kan lätt bli svullen och illamående om jag äter för mycket bröd och pasta. Potatis i olika former är min grej, särskilt sötpotatis! Boken innehåller ett recept på sötpotatissoppa som jag ser fram emot att prova!

Jag frågade om Ulrika ville gästa Livshjulet och det ville hon!

Frukosten hölls på Boqueria i Mood-gallerian. Ulrika hade med sig egenrostad müsli som serverades med yoghurt och färska bär, fruktsallad, äppeljuice spetsad med Mighty Greens och kaffe. Jag pratade med tjejerna på Ulrikas förlag och de sa att en lyxig frukost är ett ganska säkert kort för att få journalisterna att orka upp så tidigt som 07.30. Smart!

Alla som var på frukosten fick med sig en superhärlig goodiebag hem. I påsen låg bland annat, förutom Ulrikas nya bok Kickstart med Ulrika, också presentkort på olika behandlingar och träningskläder från butiker i Mood-gallerian, nya Hälsa (med Ulrika på omslaget såklart), hårspray, teer, jordnötssmör och nudlar från Fitnessguru, skönhetsprodukter från Dermalogica, ett härligt doftljus och en gullig värmekudde i form av ett hjärta.