Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Veckans konstigaste pressreleaser

Petter med trofast vän. (Foto: Adam Falk)

PRESSRELEASE. I dag har jag läst pressreleaser. Det är också en del av jobbet. Ibland innehåller dessutom pr-texterna nyttig information. Till exempel vem som producerat vad och vilka som skrivit vilket.

Ibland vill dock artisterna hellre strö snömos än info över stackars rockjournalister. Till exempel:

• Petter – aktuell med sitt åttonde album ”Början på allt”, som släpps nästa vecka.

I den synnerligen röriga pressreleasen läser vi ’Det har nu gått 15 år sedan Petter släppte sin första skiva. Och våra rötter har börjat komma tillbaka mer i livet och för Petter i hans musik.’ Petter säger: ”Kulturvärlden och hiphopvärlden, det är dessa som betyder väldigt mycket för mig. Jag har tagit hem pappas arkitektböcker, även om jag inte bläddrar i dem fungerar de som en trygghet och inspiration”.

Ett ”Goddag yxskaft” hade räckt lika bra. Men tack ändå.

• Eric Gadd, Schlager-Gadd under några vinterveckor, ger ut albumet ”Fiende eller vän” den 10:e april.

I pressreleasen står det att låten ”Eliten” handlar om ’tiden som mobbad, en period som Eric av naturliga skäl påmind [sic] om sedan han själv blev far och hans dotter börjat på dagis’: ”Det är rätt oundvikligt att jag är uppmärksam på de konstellationer min dotter förekommer i. Jag måste konstant tvinga mig själv att ge henne utrymme. Samtidigt minns jag att jag tyckte att mina föräldrar la sig i för lite, så det är en balansgång.”

Kanske funderingar för föräldramötet och inte rikspressen, vad vet jag?

• Nästa vecka är det turnépremiär för Sarah Dawn Finer.

I dag kom en pressrelease med rubriken ’Sarah Dawn Finer tillägnar låt till publiken under kommande turnén’.

Sarah Dawn Finer är känd för sina personliga konserter med stor publikkontakt. /…/ Under vårens konsertturné görs spelningarna ännu mer personliga när Sarah Dawn Finer i varje stad dedikerar låten ”Med dig vid min sida” till en utvald person. Vem det blir som får sin önskning framförd väljer Sarah utifrån inskickade motiveringar på Blixten & Co:s hemsida. ”Texten och tanken med låten är att försöka beskriva känslan av att någon annans stöd och kärlek kan få en att känna sig oövervinnerlig och stark, när man själv kanske inte har modet och kraften att göra det”, säger Sarah Dawn Finer.

Konstigt? Vågat? Snurrigt? Högtravande? Personligt? Eller rent av… opersonligt?