Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Bossen backar Barack

Bruce Springsteen under senaste valkampanjen, 2008.
FORWARD. I våras sa Bruce Springsteen att det kändes som att han gjorde sin insats för Obama för fyra år sedan. ”Det är inte bra att blanda sig in i politiken för ofta, I’ve done my share for a while”.
Men han är uppenbarligen inte sämre än att han kan ändra sig. Plötsligt är det ju ovisst i det amerikanska presidentvalet. I dag la Springsteen ut ett långt brev på sin hemsida, där han bland annat hyllar USA:s försvarsinsatser på utländskt territorium ”especially the killing of Osama Bin Laden”. Det är ju väldigt blodtörstigt formulerat, men är man inte från staterna kan man nog inte föreställa sig den sorg, chock och vrede som drabbade nationen när tusentals civila omkom 9/11.
I amerikansk media är Springsteens comeback som officiell Obama-anhängare en stor grej. Och det är klart, det är ju modigare – eller åtminstone mer konstruktivt – att ge sig in i en amerikansk valspurt än att, till exempel, sitta på Österlen och koka ihop tonsatta inlägg om ruttna politiker och ett samhälle som var bättre förr.
Springsteen spelar när Barack Obama kampanjar i Ohio och Iowa.
Springsteens senaste. Arg, politisk. Men inte bitter.
Mitt Romney? Han har tidigare anlitat Clint Eastwood för sin kampanj. Man kan väl säga att Clintans tal gick sådär:

Uppdaterad: