Anders Nunstedt

Sommarens hetaste biljetter till salu

Rihanna i Globen i höstas. I sommar kommer hon till Borlänges Peace & love.
PRESSRELEASE. Att sitta i lång telefon- eller internetkö och ändå bli utan konsertbiljett är surt. Men det är ingenting mot att köpa en dyr biljett på nätet, särskilt om den visar sig vara falsk. Det här kom precis:

Live Nation, Luger och Ticnet varnar för falska biljetter

Det har uppdagats fler falska biljetter än vanligt till våra konserter och evenemang på andrahandsmarknaden den senaste tiden. Live Nation, Luger och Ticnet vill härmed officiellt varna folk och fans från att köpa biljetter på andra ställen än av arrangören auktoriserade återförsäljare.

Den senaste tiden har antalet ogiltiga biljetter på marknaden ökat via andrahandsförsäljning. Försäljning via Blocket och Tradera är överrepresenterat, men biljetterna förekommer även på andra sajter. Det är ofta väldigt svårt eller omöjligt att med ögat skilja på en giltig och en falsk biljett. En falsk biljett är inte giltig vilket innebär att man inte blir insläppt på arenan samt saknar försäkring och garanti gentemot inställda evenemang. Därför uppmanar vi alla att undvika att köpa biljetter i andra hand, både privat och via andrahandstjänster.

Vi uppmanar också alla som upptäcker att de blivit bedragna med falska biljetter att göra en polisanmälan. Fler polisanmälningar och information om bedragarna gör att möjligheten att få bukt på problemen ökar.

På både LiveNation.se och Luger.se framgår tydligt via vilken auktoriserad återförsäljare man kan köpa biljetter tryggt och säkert till respektive evenemang.