Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Weises skärgårdssuccé

Weise inledde soft, men sen hände det plötsligt: värsta draget.
LJUSTERÖ. Skärgårn fortsätter locka artister som lockar folk från öar och sommarhus. Häromdagen var Elin ”Woods” Nordegren där, dock inte för att se någon konsert. Hon har ju köpt värsta kåken på ön mittemot.
Hur som helst. I går var det Andreas Weises tur att riva hela haket. Jag måste säga att jag blev en smula imponerad av idolens lilla show. En trevlig trubadur med akustisk gitarr och sedan – i andra ”set” – charmig croonersångare med bra tryck i pipan. Det var inte Dr Alban-mayhem, men det var trevligt tyckte Pappa Pop och barnen. Och, nog framför allt, öns mammor.
Och i publiken satt Måns Zelmerlöw och halva Skansen-redaktionen och mös.
Efter giget blev det rosésittning med Weise – en trevlig prick, förstås – som berättade lite om sin kommande platta och läste högt ur en elak recension av en artistkollega  han sparat i mobilen för att den var så brutal.
Måns har en ny båt och en massa planer som vanligt, bland annat på att åka till Way Out West. Det blev en massa intressant snack om recensioner och konserter, och tv förstås. ”Off the record”, när det brände till.
Men när det skulle börja nattbadas tog undertecknad cykeln hem. Nån måtta får det vara. Nästa vecka kommer ju.., Basic Element om jag minns rätt. Kan bli classic. Senast jag träffade Peter Thelenius ville han snacka elak recension. Som Pappa Pop råkade vara upphovsman till.

Två rosa rosépolare i sommarnatten.