Foto: Theresia Köhlin

Välkommen Elin Härkönen – amelias nya bloggare!

Elin Härkönen är tjejen som kom tillbaka starkare än någonsin efter att ha brutit nacken blott 18 år gammal. I sin blogg, som du numera hittar hos amelia, breakityouwillmakeit, vill hon hjälpa och inspirera andra till att våga bryta mönster – och bli en bättre version av sig själva.

Välkommen till amelia, Elin! För den som inte vet – vem är du?

– Hej! Tack, det ska bli så kul. Jag brukar beskriva mig själv som en positiv, energifylld tjej som brinner för att inspirera och motivera andra till en hälsosam och balanserad livsstil. Jag är egenföretagare och driver flera egna företag där jag designar träningskläder och träningsredskap, jobbar som personlig tränare och föreläsare bland annat.

Vad kommer du att bjuda på i din blogg?

– Min blogg vill jag ska inspirera och motivera till träning och en balanserad livsstil. Jag vill inspirera till att gilla livet med en massa positiv energi, träningstips, kostråd, mental styrka och hur jag hanterar motgångar. Sen så klart mycket av hur min vardag ser ut! Jag vill att du som läsare ska få positiv energi av att gå in på min blogg.

Elin Härkönen

Ålder: 26. 

Familj: Mamma och storasyster.

Bor: Lägenhet på S:t Eriksplan i Stockholm.

Gör: Driver företagen BREAK IT Sports & BREAK IT and you will MAKE IT.
Instagram: @breakitandyouwillmakeit

Vad gör du när du inte tränar?

– När jag inte tränar jobbar jag väldigt mycket. Jag har flera egna företag där jag bland annat designar mina egna träningskläder och jobbar som PT och föreläsare. Annars älskar jag att resa, äta på restaurang och umgås med mina vänner. Vilket jag saknar enormt mycket nu under pandemin. 

Vad har du för guilty pleasure?

– Jag har perioder när jag dricker alldeles för mycket koffein och så tuggar jag mycket tuggummi när jag får ondare i nacken (för att tänka på annat). Och jag kan lätt träna för mycket för jag har inte riktigt något stopp.

Vad äter du till fredagsmys?

– Glass! Jag älskar glass. Klassiska smaker som vanilj och choklad är bäst, men jag gillar all glass.

Hur mycket tränar du?

– Mitt problem är att jag gärna tränar för mycket. Folk brukar säga att de har svårt att gå till gymmet, jag har svårt att hålla mig borta från gymmet. Jag försöker hålla mig till en gång om dagen, men det brukar kunna bli två. Men jag lyssnar alltid på min kropp och känner jag mig trött och sliten går jag en promenad eller gör något annat istället för att gå till gymmet. 

Foto: Theresia Köhlin

 

Lärde du dig något nytt om dig själv under Elitstyrkans hemligheter?

– För mig var den upplevelsen ett väldigt fint kvitto på att jag tagit mig så här långt. Från att vara sängliggande till att faktiskt klara av något av de tuffaste man kan göra. Tänk om jag hade gett upp när jag kände för det. Då hade jag kanske aldrig fått uppleva allt det jag har i dag, att få ha mitt drömjobb. Det vill jag verkligen förmedla. Oavsett hur tufft det känns, ge aldrig upp – livet kan vara fantastiskt.

Foto: Theresia Köhlin

Du bröt nacken 2013, hur har det påverkat dig?

– Det påverkar mig på många sätt. Jag har kronisk värk och träning är den bästa medicinen – jag får mindre ont av att träna lagom mycket eftersom det ökar blodcirkulationen. Att jag bröt nacken har ju format mig till den jag är i dag och jag ser livet från ett helt annat perspektiv än jag gjorde innan. Vad som helst kan hända när vi minst anar det. Jag lever varje dag, fullt ut. Ibland frågar folk mig hur jag hinner med så mycket. Jag vill göra allt det jag vill i dag, för jag kanske inte kan göra det i morgon. 

Vad är ditt bästa motivationstips?

– Jag brukar säga att man ska hitta sitt varför. Om man har ett tydligt svar på det är det lättare att påminna sig om vad man ska göra, varje dag.

Du hittar Elins blogg HÄR!