ANNONS

Innehåll från Reebok

Systrarna Graaf älskar sina promenader: "Det skingrar tankarna"

Vill du göra en bra sak för dig själv? Gör som Hannah och Magdalena Graaf – ut och gå! Det är en riktig mirakelkur för både kroppen och huvudet. Det enda du behöver är ett par bra walkingskor som är schyssta mot fötterna.

Systrarna Graafs knep för att hålla sig i form är helt vanliga promenader. Magdalena, 43, brukar gå flera timmar om dagen, helst tillsammans med sina hundar och en bra ljudbok i lurarna.

– Det ger mig sinnesro, frisk luft och bättre hälsa. Jag tycker det är ett jättebra sätt att röra på sig, säger hon och fortsätter:

– Promenaderna ger mig bättre tålamod, jag får en stund med mig själv så jag orkar med livets bekymmer.

Magdalena bor i en stor villa i Djursholm utanför Stockholm med naturen inpå knuten.

– Jag går mycket i skogen, då kan hundarna gå lösa och jag får en härlig naturupplevelse.

Ger en skön känsla

Hannah, 40, föredrar också att promenera ensam. Hon försöker komma ut minst tre gånger i veckan.

– En rask promenad ger mig en varm och skön känsla i kroppen. Att gå får mig att må bättre och är ett bra sätt att skingra tankarna.

På helgerna tar hon ibland med barnen på promenaden. De brukar gå i skogen och kanske plockar de svamp eller bär.

– Med de stora barnen blir det mest promenader mellan olika butiker när vi är ute och shoppar.

Viktigt med snygga skor

Båda systrarna tycker att sköna walkingskor på fötterna är ett måste.

– De ska vara perfekta i storleken, ha en riktigt bra sula och vara lätta, då känns det som att jag flyger fram, säger Hannah.

Magdalena håller med om att sulan och passformen är viktig.

– Och de måste vara snygga! Jag har sällan klackar på mig utan kör på gympaskor till det mesta, även kostym och klänning.

 Snyggt och bekvämt! Systrarna Graaf matchar gärna sina walkingskor från Reebok med en fin vardagsoutfit.

GUIDE: Så väljer du rätt sko för promenaden

1. Investera i en riktig walkingsko

Vi är många som drar på oss våra vanliga sneakers när vi ska ut och gå. Men visste du att fel skor kan leda till problem med fötterna, knäna eller ryggen? Unna dig istället ett par ordentliga walkingskor som ger välbehövligt stöd och dämpning. Kolla in Reebok Ever Road DMX som är en stilren och lätt walkingsko med grym komfort.

Var schysst mot dina fötter och knän! Se till att dina skor har flexibla och stötdämpande sulor.

2. Prova ut ett par som passar just dina fötter

Visst har du också råkat köpa ett par skor som inte passar någon gång? De kanske var för stora, för små eller så var de helt enkelt inte gjorda för just dina fötter. För att inte göra samma misstag igen bör du provgå skorna i minst 20 minuter innan du bestämmer dig. Gå till en välsorterad butik eller handla online och prova i lugn och ro hemma. Välj ett par som känns mjuka och stabila. När du går rör sig foten framåt i skon, så välj hellre en sko som är en halv storlek för stor – den får absolut inte vara för liten. Under en rask promenad rullar foten genom steget och din sko ska följa med, så vrid foten med skon på fram och tillbaka på golvet för att kontrollera att sulan är flexibel och följsam.

3. Välj ett par snygga skor som andas

 Du är värd ett par riktigt snygga och sköna skor! Reebok Ever Road är gjord av ventilerande mesh som håller dina fötter skönt svala.

Passform är inte allt! För att bli peppad att komma ut och gå ska du såklart unna dig ett par riktigt snygga skor. Ett par skor du älskar kommer du att använda ofta – fina walkingskor funkar till exempel utmärkt när du går på stan eller är på jobbet. Tänk på att fötterna blir varma när du går, så satsa på ett par skor med bra ventilation för att slippa fotsvett.

4. Byt skor regelbundet

Slitna skor gör varken dig eller dina fötter glada. För att dina skor ska ge optimalt stöd och dämpning behöver du byta dem regelbundet. Ett tips är att titta på dem bakifrån. Om sulan är inåtböjd eller om skoöppningen tänjts ut är det dags att köpa nya.

Reebok Ever Road

Dina fötter kommer älska Reebok Ever Road. De luftfyllda sulorna ger en fantastisk stötdämpning oavsett vilket underlag du går på.

Reebok Ever Road är en strömlinjeformad och lätt promenadsko i ventilerande mesh. Yttersulans beprövade DMX-teknologi dämpar stötar genom att förflytta luft mellan olika kapslar inuti sulan. Det justerbara snörsystemet gör att foten hålls på plats i ett fast grepp samtidigt som det låga skaftet ger full rörelsefrihet runt vristen.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Reebok och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!