Svenska piloten Maria gör stor succé på nätet med sina bilder

Med över 180 000 följare på Instagram har Maria Pettersson gått från pilot till nätkändis. Den senaste veckan har de brittiska tidningarna The Daily Mail, The Sun och The Mirror skrivit om svensken. – Från början så tror jag det handlade om att det finns många flygentusiaster runtom i världen. Sedan har det bara växt, säger hon till Aftonbladet som var först med att skriva om Marias spridning på nätet.

Med bilder från hennes jobb som pilot på ett europeiskt flygbolag och från vardagen från Sicilien där hon bor blir följarna på Instagram fler för varje dag. Bilderna är främst spexiga bilder inifrån flygplanet på piloten själv och hennes kollegor men föreställer också planets utrustning.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Sicilien – ön som bjuder på det bästa av Italien

Många av följarna blir inspirerade av hennes liv och hon får frågor om hur man gör för att bli pilot.

Foto: Instagram @pilotmaria

Bland följarna finns även flygentusiaster – vilket märks när Maria lägger upp bilder från cockpit.

– Folk frågar vad man använder alla knappar till och har andra frågor. Jag försöker svara så många som möjligt och jag tror att många gillar den öppna dialogen, säger Maria till Aftonbladet.

Foto: Instagram @pilotmaria

Foto: Instagram @pilotmaria

De brittiska tidningarna The Daily MailThe Mirror och The Sun har alla skrivit om svenskens framgångsrika Instagram-konto den senaste veckan. Även om artiklarna handlade om Marias pilotyrke förflyttades fokus till hennes utseende, och The Mirror valde att kalla Maria för  ”The blonde bombshell” i sin rubrik.

– Ja, min kompis kommenterade precis det. Speciellt i Italien blir det speciellt när någon är blond för det är så ovanligt. I Storbritannien borde det kanske inte vara så. Men jag tyckte mest bara att det var roligt, säger Maria till Aftonbladet.

Foto: Instagram @pilotmaria

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Läs också: 

Robbie har aldrig flugit – då tar storebror med honom på en underbar åktur

Hunden Rocco har charmat tusentals på Instagram (vi förstår varför!)

Här stjäl Georgia showen i direktsändning – gör succé bakom tv-ankaret

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!