Sonen valde sina finaste trosor – förskolans reaktion kommer göra dig varm i hjärtat

När 3-årige Midas behövde extra underkläder på förskolan valde han själv att ta med ett par trosor med Frost-motiv – något som gav mamma Ann-Sofie en liten klump i magen. Inte på grund av valet att underkläder, utan för att personalen kanske skulle ifrågasätta det eller tro att trosorna hade hamnat i fel låda. Men bemötandet på förskolan blev som tur var inte alls så <3

–Jag kände orosklumpen mest för Midas skull, för jag vet att det finns människor som bemöter sådana "avvikande" saker negativt/frågande eller med "chock". Även om alla inte medvetet gör det för att vara elaka eller ifrågasättande utan för att det just är avvikande mot normen. Jag vill inte att han ska bli sårad bara, säger Ann-Sofie Nordberg.

Men pedagogen på förskolan utbrast i stället "Jag tycker du är världens bästa mamma! Vet du det? Så himla bra som låter honom välja, jag tycker det!"

Bemötande gjorde Ann-Sofie Nordberg så glad att hon skrev om händelsen på sin Facebook.

Att pedagogen dessutom sa så framför övrig personal och andra barn på förskolan gjorde det hela ännu bättre, tycker Ann-Sofie, som hoppas på att synsättet kanske kan "smitta av sig" till de andra.

–Pedagoger borde ju ha lite mer kunskap tänker jag, men eftersom han inte haft klänning eller så på förskolan så visste jag ju inte hur de tänkte kring det.Eftersom jag är lite normbrytande i min uppfostran ibland så är det jätteskönt med den bekräftelsen!

Ann-Sofie Nordberg bor i Västerås tillsammans med Midas. Hon har tidigare upplevt att vuxna människor reagerat negativt när Midas inte följt de traditionella könsrollerna.

–I julas fick jag en fråga från en släkting om jag inte var rädd för att Midas skulle bli "en pridemänniska". Med det tror jag menas homosexuell? Haha, det är ganska fjantigt, tänker jag.

Midas, 3. Foto: Privat

– Jag låter helt enkelt Midas leva ut allt vad han vill, han älskar prinsessor, klänningar, smycken och Frost-filmen. Han gillar även Spriderman och Starwars-grejer. Jag vill att han ska få tillgång till hela spektrumet och inte bli begränsad.

Visst blir man alldeles varm i hjärtat av att höra såna här fina vardagshistorier?

Gör som 20 000 andra och följ amelia på Facebook för mer sånt här!

Du kommer också att vilja se:

"Du behöver inte förstå, bara respektera" – Klippet alla föräldrar borde se

Transsexuella 14-åringen får bästa presenten av sin mamma – klippet som berört miljoner

Hon visar upp sitt ansikte med och utan smink – reaktionerna hon får är helt sjuka

Aktuellt just nu