Shake my world - ett nytt sätt att dejta!

Är du trött på att vara singel? Vill du ha kul, lära känna nytt folk, men inte sitta på krystade blinddates. Pröva Shake My World, en dejtingsajt som fokuserar på ett aktivt singelliv!

Johan Landgren är, tillsammans med Henrik Kristiansson, grundare till den populära dejtingsajten Shake My World, som nu funnits i lite mer än två år. Shake My World är en dejtingcommunity på nätet, men som även anordnar olika typer av roliga aktiviteter till sina medlemmar.

Det hela började när Johan själv blev singel och började testade olika dejtingsajter på nätet, men inget fungerade.

– Jag ville då ta nätdejtingen till verkligheten! Man ska kunna träffas på normala sätt och slippa all press. Jag och en kompis startade då upp Shake My World, med målet att människor skulle komma ut och ha kul.

Här erbjuds alla möjliga typer av roliga aktiviteter till medlemmarna, där afterworks, resor, tennis och boule bara är några av dem. Cirka 2500 aktiviteter har nu arrangerats sedan communityns uppstart 2008 – som nu har över 50 000 medlemmar.

Johan anser att det är lättare att hitta någon här än på krogen, då folk här vill umgås - det vill man kanske inte på samma sätt ute på krogen. Men här vill alla samma sak:

– Syftet är att träffas, sen vad det leder till är ju upp till var och en, avslutar Johan.

Ikväll besöker vi en stor after work på hotell Clarion på söder i Stockholm, ett av alla events som sajten anordnar. Ca 400 personer har anmält sig och åldersgränsen är minst 35 år. Sorlet stiger ju längre tiden går, och det märks att folk är här för att mingla.

Niklas, 44, från Nacka sitter lugnt och avslappnat i en fåtölj när jag tar mina kliv mot honom. Han har valt att komma hit ensam idag.

Vad tycker du om Shake my world?

– Det är bra, kul med aktiviteter och inte bara dejter. Det är mycket blandat folk, så det finns att välja mellan om man säger så. Sedan är det bra att man även kan bestämma hur mycket man själv vill vara med - varje vecka eller kanske en gång i månaden.

Vilket är bäst - nätdejting och planerade möten eller Shake?

– Shake såklart! Det är inte lika uppstyltat som andra sidor. Här träffas man under normala omständigheter. Det värsta som finns är när ens dejt blir till en jobbintervju!Kommer du att träffa ditt livs kärlek här tror du? 

– Nej, alltså mitt mål är att få umgås med folk. Självklart hoppas jag på att få kunna träffa någon trevlig kvinna här, att träffa mitt livs kärlek är jag nog inte lika säker på, men man vet aldrig!Jag ser att du sitter själv, är du här ensam? 

– Ja, jag valde att gå hit ensam idag faktiskt, det är lättare att ta kontakt med nya människor då. Annars fastnar man så lätt med grabbarna och vågar inte ta nya steg.En sista fråga, går du hem med någon i kväll?

– Jag går nog hem ensam. Jag ska upp och resa tidigt i morgon.

Anna, 45, Enskede:Vad tycker du om Shake?

– Genialiskt! När jag blev singel ville jag inte gå på några vanliga dejter från vanliga dejtingsidor. Jag blev avskräckt från dem efter vad mina kompisar berättat. Jag vill göra roliga saker och få umgås, och det kan man här.Hur länge har du varit medlem?

– I ett år nu, men jag har inga förväntningar, träffar man någon så gör man. Men på dessa event händer det mycket, så det är trevligt!Hur länge har du varit singel och när är du redo för att träffa någon ny?

– Jag har varit singel i ett och ett halvt år nu, och träffat någon har jag redan gjort. Vi sågs under tio fantastiska månader! Detta tack vare Shake.Något du vill tillägga?

– Ja, jag tror att sociala människor trivs väldigt bra här, och det bästa är att jag även träffat många nya vänner här ifrån som jag ofta umgås med.

Martin, 49, Kungsholmen:

Vad tycker du om Shake?

– Jag har varit medlem i cirka ett år nu så det bevisar nog att jag är nöjd. Tycker väldigt bra om Shake. Skillnaden med Shake och andra dejtingsidor är nog att man träffas på ett mer naturligt sätt här i samband med aktiviteter. Att träffa nya människor med samma intressen.Har du testat någon annan dejtingsida? 

– Ja, en kort stund men det fungerade inte för mig, det kändes för pressat. Är mer för aktiviteter. Här på Shake My World kommer också alla med samma förväntningar, alla är öppna och vill lära känna varandra.Så event är bättre enligt dig?

– Ja, det är mer naturligt. Jag går inte hit för att dejta, men det är klart att jag hoppas att jag skall hitta kvinnan med stort K på någon av aktiviteterna. På andra sidor när man ska träffas på dejt så har man ofta byggt upp en bild av personen, och när man sedan träffas stämmer inte bilden överens.Men tror du inte att det blir lite som på en krog om alla kommer hit och tänker att de inte har som mål att dejta?

– Alltså målsättningen är att träffa någon såklart. Men om man går på krogen så är inte alla lika öppna som här, alla är här för att skapa kontakt.

Vad har du för förväntningar på kvällen, och har du träffat någon under ditt år som medlem?

– Jag har inga förväntningar, vill bara ha kul! Och ja, jag har träffat någon under detta år, men detaljerna sparar jag för mig själv.

Eva, 35, Bromma:Vad tycker du om Shake? 

– Det är första gången jag är här och jag tror att jag tycker bra om det, eftersom att det är så mycket event. Men jag vill inte ge mig in på att dejta på en gång.Vad är det du tycker är bra med eventen?

– Ja alltså, jag är ju inte redo att vara trevlig mot främmande män som man har blinddejt med än. Så det här är ett bra sätt att lära känna någon sakta.Vad har du för förväntningar ikväll?

– Jag vill bara se hur det är för att få en uppfattning. Men mitt långsiktiga mål är att träffa någon. Detta med events för singlar är superbra - man slipper ju fråga om han är singel!

Shake My Worlds after work på hotell Clarion i Stockholm, med åldersgräns 35 +.

Läs mer om Shake My World och bli medlem!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!