Se vad som händer när Jonna Jinton sjunger för korna (3 miljoner har redan sett!)

Bloggaren Jonna Jinton, 26, spelade in ett klipp där hon sjunger för kor, som gjort succé och har spridits över hela världen. amelia fick en pratstund med henne.

Över tre miljoner har sett klippet där 26-åriga bloggaren, konstnären och fotografen Jonna Jinton sjunger för kor. Hon använder en speciell sångteknik, kulning, som användes förr för att locka på kor. Sången lockar dock inte bara korna i klippet, utan också människor över hela världen. Stora internationella sajter som Daily mail och Natural World News har skrivit om Jonna efter att hon lade upp filmen på YouTube och på Facebook.

Hur känns det att så många sett klippet?

– Det känns ju helt galet och jätteroligt. Jag har spelat in massor av klipp under många år men det är inget som haft sådan genomslagskraft som det här. Jag var precis i USA och träffade några tjejer där som sa ”Åh, är du från Sverige, vårt favoritklipp på YouTube är en tjej som står och sjunger på en äng med kor”. Och jag bara, det är ju JAG! Så konstigt.

Det är ju HELT otroligt!

– Ja, det var väldigt roligt.

Vad beror det på tror du, att klippet blivit så viralt? 

– Jag tror att kulning är något som påminner oss om förr, det finns något mystiskt över kulning.

Jonna Jinton övade kulning i bilen

Du lärde dig om kulning på en klassresa som barn?

– Ja, jag var 12 år och vi var i Stockholm på ett museum. Vi var i en källare och någon stod och pratade. Vi var väl inte jätteintresserade, men plötsligt började hkvinnan prata om kulning och jag blev direkt fascinerad. Hon sa att vi skulle hålla för öronen när hon sjöng, och mina kompisar tyckte att det var högt trots att de ggjorde det. Men jag ville hålla för öronen alls. Efteråt gick jag fram till henne och ställde alla frågor jag kunde komma på, jag ville lära mig allt!

Började du träna på kulning då? 

– Nej, jag var lite blyg och ville inte direkt störa min omgivning. Det låter ju ganska högt. Men jag har tänkt på det ända sedan dess, och i vintras bestämde jag mig för att lära mig.

Du lade ut ett annat klipp då i vintras, hade du precis börjat då? Du är en naturbegåvning!

– Jag hade testat några dagar då. Under den perioden hade jag många beställningar till min webbshop, och det är tre mil till närmaste postkontor, vilket gav mig väldigt mycket tid i bilen. Då övade jag.

Kände du de här korna som du testade på i somras? 

– Jag hade träffat dem några gånger, men det var inte så att vi kände varandra. Kor är ju nyfikna av sig men någon dag senare fick vi, jag och bonden Frida, se att det verkligen fungerade, då korna höll på att rymma. Jag kulade och de kom springande tillbaka!

Se Jonna Jintons video där hon lockar på korna, här:

https://youtu.be/KvtT3UyhibQ?width=640&height=360&frameborder=0

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och följ amelia på Facebook!

Du kommer också att vilja se:

Alltid sen? Det beror helt enkelt på att du njuter av livet :)

10 råvaror du ska äta om du vill må bra – och hålla dig pigg

15 citat om livet, kärlek och vänskap (som är riktigt bra visdomar!)