Sanna Nielsen inför juluppdraget i tv: ”Jag är dålig på att hantera ljus”

Sanna Nielsen är en av våra mest älskade profiler. På julafton kommer hon göra oss sällskap i tv-soffan som SVTs julvärd – något hon ser fram emot väldigt mycket.

Först jobba hela sommaren, sen gå och bli julvärd – du vill verkligen inte umgås med släkten va?

– Haha! Nej, det är precis så, nu slipper jag dem för en jul. Nej, men när man får den här frågan är det svårt att tacka nej. Så jag ringde mamma och sa ”du … jag kommer nog inte hem till jul” och hon skrek med detsamma ”är du årets julvärd?! Jaaa!”. Kanske är de glada att slippa mig? Haha!

Säg en jullåt du aldrig tröttnar på!

– En klassiker som jag tycker har vacker text utan att bli klyschig är Jul, jul strålande jul. För mig tänder den fortfarande det där hoppet som jag tycker att julen har.

… och en jullåt som du faktiskt har tröttnat lite på?

– O’ helga natt. Den är mäktig, men det är inte min favorit. Jag har gjort den tusen gånger, och kommer förmodligen göra den tusen gånger till …

Foto: Janne Danielsson /SVT

Vad kastar du dig över på julbordet?

– Mormors köttbullar! Hon är tyvärr inte längre med oss, men vi försöker efterapa hennes recept år efter år även om det aldrig blir lika bra. Och så morfars kryddsill! Han var en gammal marknadsknalle, och vi har liksom tagit hans sill vidare.

Vad väljer du bort?

– Brunkål! Surkål! All kål! Fy fan vad äckligt det är.

Ditt värsta julminne?

– När jag låg i 39 graders feber och kräktes, medan min släkt firade jul, hade roligt och tittade på Kalle anka. Det var många år sedan nu, men jag tycker SÅ synd om mig själv.

Vad önskar du dig i julklapp (något kulturellt?)

– Jag skulle så gärna vilja åka till New York, jag har aldrig varit där, och se föreställningen The color purple. Och så skulle jag gärna vilja se Celine Dion live igen i Las Vegas!

Snart är det dags att tända ljuset! Vilken är din värsta farhåga?

– Att jag fumlar med ljuset och tänder eld på studion, haha. Jag är väldigt dålig på att hantera ljus. Men det kommer inte hända, det är så många människor omkring mig som har koll. Eller att ljuset inte skulle bli tänt, men då blir det i alla fall väldigt bra tv.

 

Sanna Nielsen

Ålder: 32.

Familj: Sambo.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Som årets julvärd i SVT.

 

Av: Elin Börjesson

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och 
gilla amelia på Facebook och Instagram!