Sanna Bråding om graviditeten: "Jag tog reda på bebisens kön i morse"

amelias bloggare Sanna Bråding är gravid för andra gången. Hon har sedan innan sonen Kane-Lee som är två år. Kane-Lees syskon är beräknad i januari 2017 och Sanna lovar att hennes bloggläsare ska få veta mer om graviditeten och det nya barnet framöver.

Grattis Sanna önskar vi på amelia!

– Det känns jättebra. Det är jätteroligt. Det var någonting som kom som en gåva från ovan, helt oförberett, men som jag omfamnar av hela mitt hjärta. Livet kan verkligen överraska en, det är härligt, säger Sanna till amelia.se.

Hon är i vecka 20 och bebisen är beräknad till den 29 januari nästa år.

– Jag är halvvägs, så jag har lyckats hålla det hemligt länge. Kane-Lee kommer vara precis två och ett halvt år när han blir storebror. Det känns lagom och bra.

Läs mer: "Till mitt älskade lilla barn i magen"

Var illamående och orkeslös i början av graviditeten

Sanna Bråding berättar att hon överlag mår bra, men att de första 14 veckorna präglades av illamående och orkeslöshet, precis som under hennes första graviditet.

– Jag har mått sämre den här gången, men nu mår jag bra. Illamåendet har varit kraftigare och jag har varit mer orkeslös än de första 14 veckorna med Kane-Lee. Jag känner att den här graviditeten tar mer på min kropp. Det händer massa saker med min kropp som jag bara "va, vad är det här?" Men min kropp håller ju på att "connecta" med barnet. Olika barn tar olika mycket energi. Jag har fortfarande lätt att bli yr och svimma, det sitter lite kvar, men det är ju helt normalt. Vissa ligger ju och kräks i nio månader så det är bara att tacka och ta emot.

Läs mer: Sanna Bråding – "Det kommer aldrig vara barnmisshandel att ge sitt barn kärlek och närhet"

Och blivande storebrorsan Kane-Lee är redan nyfiken på sitt kommande syskon. Han och Sanna har tillsammans tittat på en avgjutning som Sanna lät göra av sin förra gravidmage och konstaterat att "där låg Kane-Lee, nu ligger bebisen där".

– Jag pratar mycket med honom om bebisen, varje dag. Barn är så öppna, jag tror redan att han har känt av barnet. Han har sagt att han ska ha det ena bröstet och bebisen det andra bröstet. Jag hoppas jag kan involvera honom så mycket som möjligt så han tycker att det är roligt och inte undrar sen vad det är för nån som kommer och tar hans mamma ifrån honom. Men han är en vis liten själ så jag tror han kommer tycka att det är jättekul.

Sanna Bråding kommer berätta mer på bloggen

Och själv är hon förstås väldigt spänd på vem det är som ligger där inne i magen.

– Det ska bli så spännande att se vem det är! Jag tog reda på barnets kön i morse men det håller jag hemligt ett tag till. Det är heller inget som har spelat mig någon roll, men det är alltid kul att veta ändå. Det är ju här på amelia.se jag bloggar, så det är här jag kommer berätta allt ändå så småningom. Nu får vi fnurra på namn helt enkelt.

Här hittar du Sanna Brådings blogg!

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Du kommer också att vilja se:

11 tecken på att barn har magiska förmågor

10 lögner du garanterat drog när du skulle dölja att du var gravid

Hunden Polo räddade mattes bebis ur lågorna – Nu hyllas han som en hjälte