Paret hotar att skilja sig – anledningen får 160 000 att jubla

Nick och Sarah Jensen är ett lyckligt gift par i Canberra i Australien. Trots att de vill leva med varandra hela livet är de beredda att skilja sig senare i år. Anledningen är att Australien kan komma att tillåta samkönade äktenskap.

Nick Jensen berättade om parets planer för en vecka sedan i ett debattinlägg. Nick och Sarah, som har varit gifta i tio år, är djupt troende och anser att definitionen av "äktenskap" förändras om par av samma kör får gifta sig.

– Det här har varit ett stort beslut för min fru och mig. En del kommer att anklaga oss för att vara trångsynta eller hatiska. Men det hade inte kunnat vara längre ifrån vår avsikt. Sanningen är att "äktenskap" helt enkelt är för viktigt. Det är en helig institution, instiftad av Gud. Det har alltid stått för det exklusiva förhållandet när en man och en kvinna blir till "en kropp". Att försöka ändra lagens definition av äktenskap är inte något vi kan ställa upp på, skriver han i artikeln.

Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Nick Jensens bror har skrivit ett svar som avslutas med orden:

– Jag älskar och respekterar dig, bror. Du talar utifrån din sanning och jag talar utifrån min. Och i den här frågan anser jag att du har fel. Det är dags för lika rätt till äktenskap.

Ett Facebook-event har också skapats för att fira parets eventuella skilsmässa och i skrivande stund har 160 000 personer tackat ja. En mängd inlägg har gjorts av samkönade par från hela världen.

Flera par skriver också att de inte störs av att Nick och Sarah är gifta, och önskar att Nick kunde se på deras äktenskap på samma sätt.

Men även personer i heterosexuella relationer ifrågasätter Nick Jensens debattinlägg.

Sedan 2009 är Sveriges äktenskapslag könsneutral, vilket gör att homosexuella par får ingå äktenskap. I maj röstade Irland igenom ett förslag om att tillåta samkönade par att gifta sig – och blev därmed det 20:e landet i världen som ändrat sina äktenskapsregler.

Du kommer också att vilja se:

Man upprördes över den här synen – nu sprids hans coola budskap över hela världen

Så vet du att du hittat den rätta – de här sköna gamla paren har svaret

Nu lanseras bröllopstidning för barn – här är den viktiga anledningen

Vill du se mer sånt här?Följ amelia på Facebook så missar du inget

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!