Ugglas väljer tre böcker

Caroline af Ugglas är aktuell med boken”Hjälp, vem är jag?”, skriven tillsammans med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson. Här väljer hon själv tre böcker som gjort intryck på henne.

1. ”Inte som andra döttrar” av Deborah Spungen

Som tonåring läste jag Deborah Spungens ”Inte som andra döttrar” om hennes dotter Nancy Spungen och blev väldigt berörd. Nancy var flickvän till Sex Pistols-basisten Sid Vicious, och mördades 1978 när hon var 20 år.2. ”En komikers uppväxt” av Jonas Gardell

Romanen handlar om tolvårige Juha Lindströms uppväxt i en svensk förort till Stockholm under sjuttiotalet. Den skildrar mobbning och svek och är väldigt sorglig men det finns också mycket humor i den. Som tjugoåring tyckte jag att den var otroligt bra. Ska nog läsa den igen faktiskt !3. ”Baddaren” av Emma Hamberg

Just nu sitter jag med Emma Hambergs nya roman ”Baddaren” i knät och förundras över hur fantastiskt bra hon har blivit. ”Baddaren” handlar om att våga leva ut sina drömmar, om ?relationer och människors innersta hemligheter. Emma har ett otroligt skönt och stimulerande språk som jag gillar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!