Tre – en "vrålsnygg" film

Tyska filmen Tre får vår filmrecensent Samuel Mesterton att börja grubbla över kärleken. Hur mycket spelar tajming in och vad är det egentligen som sätter igång attraktion?

"Tre"

En hastig titt och man luras att tro att man har med en trevlig romkom att göra, inte en intellektuell tysk tungviktare. Om Hanna och Simon, ett kultiverat par som nyss passerat 40 och bor i Berlin. Ovetande om varandra blir bägge bekanta med Adam, en yngre man – och de blir kära i honom. Inte varje dag man ser en historia på bio som aldrig berättats förr.

Tom
Tykwer har gjort en vrålsnygg film som får mig att grubbla över följande: Vad beror det på att man träffar en person vid en viss tidpunkt? Hur skulle det ha sett ut om man träffats en annan gång, under andra omständigheter? Vad sätter igång attraktionen? Sophie Rois är lysande som Hanna, jag unnar alla att få njuta av hennes spel.

Biopremiär 20 april

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!