Tommy Nilsson version av ”I stora sorgens famn” är så rörande vacker

Under kvällens middag i Så mycket bättre är det dags för Tommy Nilsson att framföra en Ted Gärdestad-låt, dock vill han inte avslöja vilken det är – men när han väl öppnar munnen blir alla väldigt berörda.

I säsongens sista Så mycket bättre berättar Kenneth Gärdestad – om brorsan Teds sjukdom och hur han mådde under de sista åren.

– Hela familjen var ju drabbad, därför att han kunde få sina utbrott och så. När han hörde röster så ville han banka bort dem. Vad gjorde man som anhörig om någon börjar må dåligt? I dag finns det kanske utvecklade mobila team och liknande men när Ted blev sjuk då, och vi behövde hjälp i familjen det enda valet vi hade, det var att  ringa polisen. Och då kan man ju föreställa sig hur någon som mår dåligt mår när polisen kommer och hämtar en. Det svåra var ju att leva med det här, hans sjukdom påverkade ju honom då. Vi gjorde ändå sista skivan med den hotbilden, att han mådde dåligt, berättar Kenneth i programmet och fortsätter:

– En utav de starka låtarna där var ju I stora sorgens famn. När jag kom med texten var jag inte alls säker på att Ted skulle acceptera texten. Jag visste ju att han skulle förstå att det handlade om hans och min relation. Det var min röst.

Låten släpptes 1994, tre år innan Teds död och i programmet berättar Kenneth om budskapet i texten:

– Det var mitt rop efter Ted och vårt gemensamma liv. Det gjorde väldigt gott för mig, jag kände att han tillät mig att ha den sorgen inom mig. Det var stort, för att han kunde inte annat än veta att det var mitt rop på något sätt, och inte hans.

Därefter är det Tommy Nilssons tur att ställa sig framför de andra deltagarna samt Kenneth för att framföra en av Ted och Kenneth Gärdestads låtar. Efter att han hyllat Kenneths textförfattande och vad det betytt för honom beger sig Tommy fram till scenen och sjunger – I den stora sorgens famn som de nyss har pratat om. Snart zoomas Kenneths ansikte in där han spricker upp i ett leende.

Det är rörande minuter och alla deltagarna – inklusive Kenneth är märkbart rörda av Tommys version av låten.

– Jättebra tolkat, herregud. Det var en svår låt att göra texten till. Den närvaro som vi hade och min önskan, den är direkt kommen ur en stor, stor sorg. Jag är tacksam för det jag tyckte att du fick igenom den där hela känslan.

Se Tommy Nilssons version av I stora sorgens famn här

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!