Foto: .......

Timoteij gjorde schlagerskräll

Kom, kom, kom! Låten som sätter sig som ett tuggummi hjälpte tjejerna i Timoteij att ta sig direkt till Melodifestivalens final i Globen. Men är de bara ihopsatta för att passa in i Eurovision-mallen? Tjejerna ger svar på tal!

Gruppen Tiomoteij stod för kvällens överraskning i deltävling 3 i Melodifestivalen. Fyra blonda, söta, helt okända gymnasietjejer tog majoriteten av svenska folkets röster. Bidraget "Kom" lät som en blandning av Nordman och Sanna Nielsen. Och tjejerna var stylade som Paris Hilton. I händerna hade de dragspel, fiol, gitarr och flöjt. Ett koncept som verkar skapat för att gå hem i resten av Europa.

– Haha, vi har sjungit ihop länge och känner oss naturligt stylade. Att ha instrument i händerna känns helt naturligt för oss, säger tjejerna i en intervju på svt.se.

I lördags sjöng de inför 3 miljoner tittare, vann folkets röster och tog sig direkt till finalen i Globen. I dag går de tillbaka till musikgymnasiet i Skövde efter ett par pressintervjuer på morgonen.

– Vi vill hålla kvar vardagen så mycket som möjligt säger Johanna Pettersson.

Det var ingen som trodde att de skulle gå så bra.

– Neej, vi hoppades på att gå till andra chansen. Men ingen vågade ens tänka Globen direkt, säger Cecilia Kahlin.

Det vinnande konceptet tror de är intstrumenten, att de sjunger på svenska, och glädjen och energin som går genom rutan. Men spelar de verkligen eller är instrumenten bara accesoarer?

– Klart vi spelar på riktigt! Vi hoppas få många spelningar efter de här, säger de direkt.

Det var två lärare på musikgymnasiet i Skövde som plockade ut tjejerna för en schlager-satsning. I ett år har de jobbat tillsammans inför sitt mål. På egna bloggen skrev de i lördags innan tävlingen:

"Idag är det den 20:e februari 2010 – dagen som kan förändra våra liv  Tänk egentligen vad tre minuter kan göra…"

Och visst gjorde den det!

Darin tog hem den andra finalplatsen i konkurrens av Alcazar, som tog sig till andra chansen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!