Moa Garpendal fick en roll i The Girl with the dragon tattoo

Moa Garpendal spelar en ung Harriet Vanger i Hollywoodfilmen The Girl with the dragon tattoo. Den amerikanska filmatiseringen av Stieg Larssons Män som hatar kvinnor.

Hur fick du rollen i en sådan storfilm?

– Jag fick läsa en scen ur en pjäs som inte hade något med filmen att göra. Efter ytterligare två gånger träffade jag regissören David Fincher. Ungefär en månad efter min första audition var jag spikad.

Vad tänkte du när beskedet kom?

– Jag blev självklart jätteglad, men lyckades ändå hålla mig rätt lugn. Pappa flippade ur totalt och frågade flera gånger: ”Är du säker på att du hörde rätt?”

Vilket var det bästa rådet du fick?

– David sa att jag skulle tro på att jag kan det här, att det inte är viktigt vad andra tänker och ser.

Hur ser den närmaste framtiden ut? Väller anbuden in?

– Intresset från Los Angeles har varit större än härifrån Sverige. Jag har fått kommentarer som ”vem är hon?”, ”henne vill vi träffa” och i början av nästa år flyger jag till USA för att gå på jobbmöten. 

Om du får önska fritt, vilket är ditt drömprojekt och vem vill du spela mot?

– Ett drama regisserat av Wes Anderson eller Woody Allen. Jag är som alla andra kär i Ryan Gosling, så han skulle vara med. Jag skulle spela den intelligenta, trevliga och supersnygga tjejen som alla vill dejta, hahaha! Alltså en karaktär som ligger rätt långt ifrån mig själv. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!