Succén efter Melodifestivalen: "Det blir inte vackrare än så här"

Hyllningarna ville aldrig ta slut. Efter lördagens sista deltävling av Melodifestivalen var det inte bara Frans och Molly Sandén som hyllades efter sina enstående insatser som fick dem att gå direkt till final. För numret det pratades mest om var mellanakten som programledaren Gina Dirawi, sångerskan Sarah Dawn Finer samt Jon Henrik Fjällgren stod för. Och allt stavades succé!

Pearl Åkesson

Lördagens deltävling av Melodifestivalen gjorde total succé. Inte bara det att redan segertippade Molly Sandén och Fransgick till final, men även mellanakten (som oftast inte är något av speciellt hög kvalitet enligt tittarna) gjorde succé den här gången – och hyllas stort på sociala medier. Tillsammans med en kör i ryggen framförde de"Hela Sveriges sång" inför en jublande publik. På hebreiska tog Sarah Dawn Finer ton i "Till Österland vill jag fara", på arabiska sjöng Gina Dirawi "Jag vet en dejlig rosa" och därefter valde Jon Henrik Fjällgren att jojka "Vi är starka" (Mijjie Lea Gaarkijes) på samiska.

https://youtu.be/ejSbhxeikKE?width=560&height=315&frameborder=0

I stället för att sjunga "Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden", sjöng även barnkören "Jag vill leva jag vill dö på jorden" där de involverade och inkluderade alla i sin sång.

Personer som stämde upp i hyllningskören på sociala medier var Malena Ernman, Rickard Söderberg och William Spetz för att nämna några stycken.

Operasångaren Rickard Söderberg älskade mellanakten.

Likaså Malena Ernman.

Även William Spetz stämde in i hyllningskören.

Samt Daniel Paris.

Och Anders Timell var även positiv till Ginas, Sarahs och Jon Henriks show.

Vad tyckte du om lördagens mellanakt?

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Hen vinner Melodifestivalen 2016

Charlotte Perrelli om en comeback i Melodifestivalen

GRATTIS! Molly Sandén och Frans till final i Melodifestivalen 2016